Sfaturi culinare

#produse traditionale romanesti #zacusca #dulceturi #gemuri #produse traditionale

Cum sa te bucuri de produse traditionale romanesti la fel de bune precum cele preparate de bunica

Adori produsele traditionale romanesti insa nu ai timp sa le prepari sau nu stii cum? Le poti cumpara de-a gata si te poti bucura de cea mai buna zacusca, de muraturi ca la mama acasa sau de gemuri, dulceturi si multe altele.

Cei care iubesc produsele traditionale romanesti, preparate corect si curat, dupa retete vechi, sunt asteptati sa treaca pragul Pravaliei lui Manuc. Bacania, deschisa in inima Capitalei, isi asteapta musteriii cu gemuri si dulceturi, zacusca, dar si vinuri, mezeluri si branzeturi. Spatiul deschis in continuarea Hanului lui Manuc invita si la degustare, dispunand de 45 de locuri.

Pravalia lui Manuc, cel mai nou spatiu al Grupului City Grill, aduce in centrul Capitalei produse traditionale romanesti, fiind prima investitie a grupului in aceasta noua directie. Bacania, care se afla in continuarea restaurantului cu acelasi nume, emblematic pentru Bucuresti, este destinata atat clientilor Hanului, cat si tuturor celor aflati in cautarea de produse traditionale romanesti, preparate dupa retete vechi.

“Spatiul devenit disponibil in continuarea Hanului este prea mic pentru a ne gandi sa extindem restaurantul. Tocmai de aceea, stiind foarte bine ca zona era cunoscuta in perioada interbelica pentru varietatea de pravalii, ne-am lasati inspirati de acest lucru si am decis sa deschidem o bacanie, o pravalie – replica a acelor vremuri. In contextul in care traficul de turisti la Hanu’ lui Manuc in sezon este foarte mare, fiind considerat un punct de atractie al Capitalei, pravalia vine ca o continuare fireasca, oferind o mostra de produse traditionale romanesti, un suvenir care intregeste experienta culturii noastre”, a precizat Daniel Mischie, CEO City Grill Group.

Pravalia dispune de o suprafata totala de 103 metri patrati, pe trei nivele – parter, etaj si supanta, iar investitia totala in amenajarea acestuia a fost de aproximativ 80.000 de euro. Pravalia lui Manuc vizeaza deopotriva clienti turisti, dar si persoane care isi doresc sa cumpere local, produsele disponibile fiind exclusiv produse romanesti, dupa retete traditionale.

Pravalia lui Manuc functioneaza ca o bacanie, comercializand gemuri si dulceturi, mezeluri si branzeturi, sortimente variate de zacusca, vinuri si alte produse alcoolice, toate realizate dupa retete romanesti vechi, astfel incat gustul sa ramana autentic.

Proportia clientilor straini la Restaurant Hanul lu’ Manuc ajunge la peste 50% pe timpul verii, datorita grupurilor organizate, pentru care restaurantul este un punct de atractie, dar si vizitatorilor individuali aflati in cautarea locurilor emblematice ale orasului.

“Cel mai probabil ponderea celor care vor calca pragul pravaliei se va pastra usor in favoarea turistilor straini, prin urmare avem in vedere extinderea ofertei de produse pe zona de suveniruri si gift shop. Insa produsele disponibile in pravalie sunt deja apreciate de publicul local, care cauta preparate autentice si delicii culinare traditionale” – spune Daniel Mischie.

De asemenea, pentru clientii locali, in urmatoarea perioada produsele din oferta pravaliei vor fi disponibile si pe platformele de livrare unde se afla deja Hanu’ lui Manuc. Potrivit unui sondaj comandat de Grupul City Grill anul trecut, peste 66% dintre bucuresteni sunt fani ai mancarii traditionale romanesti, iar 76% dintre intervievati au comandat in restaurant astfel de specialitati in ultimele trei luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului