Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #vin #cina cea de taina

Cum sa te bucuri de o cina de vis, chiar la tine acasa

Pandemia de coronavirus ne-a fortat sa descoperim cum putem sa facem acasa multe dintre lucrurile pe care alta data le puneam in practica in afara locuintei. Fie ca este vorba despre munca, antrenamente fizice sau hobby-uri de tot felul, am fost nevoiti sa ne adaptam la noua realitate. Telemunca a devenit un obicei, la fel ca exercitiile fizice facute in living sau pe hol. Cei mai fericiti dintre noi au avut si au privilegiul de a putea iesi in propria curte sau gradina pentru relaxare si pentru tot soiul de actiuni in aer liber. Una dintre activitatile care infrumusetau foarte mult viata tuturor si care ne ajutau sa ne relaxam dupa o zi grea de munca era servirea cinei in oras, la restaurant.

 

Acest ritual sacru pentru foarte multi oameni a fost transformat doar intr-un vis, din cauza restrictiilor impuse in vederea opririi raspandirii coronavirusului. Vestea buna este insa ca poti sa te bucuri si la tine acasa de o cina pe cinste! Tot ce trebuie sa faci este sa gatesti sau sa comanzi felul de mancare preferat, o bautura fina, precum un vin Liliac, sa iti iei si un desert, iar tacamul este complet. Iata toate variantele pe care le ai pentru o cina excelenta savurata chiar la tine acasa!

Prepara-ti un fel de mancare delicios

Cina are avantajul de a fi acea masa a zilei pentru care se recomanda a fi folosite preparate usoare, in cantitati reduse. Acest lucru presupune si o preparare mai putin complexa decat este cea a felurilor de mancare precum cele consumate la masa de pranz. La cina, poti sa consumi o salata, o carne slaba, facuta pe grill sau la tigaie, dar si paste. Toate aceste feluri de mancare solicita un timp foarte scurt de preparare si un efort limitat. De asemenea, daca te temi de lipsa abilitatilor tale de bucatar, trebuie sa scapi de aceasta frica. Ai toate motivele sa o faci, deoarece internetul iti pune la dispozitie o infinitate de retete din care sa alegi.

Mai mult, gatitul poate fi foarte distractiv si te poate ajuta sa te destinzi dupa o zi stresanta. Daca ai si un partener de viata, situatia poate fi cu atat mai interesanta, deoarece va veti putea imparti sarcinile si veti putea transforma totul intr-o munca de echipa. In plus, aceasta este si o oportunitate de a crea o noua traditie, care sa va infrumuseteze viata de cuplu. Asadar, primul pas pe care il poti face este sa cauti o reteta care te atrage si sa incepi sa prepari mancarea. Alternativ, daca acest proces nu te atrage si nu crezi ca este deloc o solutie buna pentru tine, poti apela la nenumaratele servicii de food delivery disponibile pe piata. Poti comanda de la orice restaurant doresti. Oricum, avantajul livrarilor este ca ele te pot ajuta sa comanzi si un desert.

Alege un vin Liliac

Daca problema mancarii este rezolvata, poti trece si la problema bauturii. Aceasta reprezinta un ingredient cel putin la fel de important precum alimentele, in vederea asigurarii unei cine delicioase. Cea mai potrivita bautura pentru mancaruri precum salata, pastele sau carnea slaba este vinul. Este de preferat sa optezi pentru variante de calitate, precum vinul Liliac, celebru pentru aromele sale extrem de complexe si fine. Acest soi romanesc este unul dintre cele mai apreciate vinuri pe care le ofera tara noastra si, in ciuda imaginii fantastice pe care o are inclusiv la nivel international, este disponibil la preturi foarte convenabile. Poti alege una dintre variantele de vin alb, rose sau rosu, pentru a aduce un plus de culoare si romantism experientei tale de cinat acasa.

Pregateste si serveste masa cu stil

Daca vrei sa te bucuri de o experienta cat mai apropiata celor de la restaurantele de top, trebuie sa pregatesti foarte bine si mediul in care vei cina. Aranjeaza frumos masa, farfuriile, tacamurile si paharele, aprinde o lumanare si bucura-te de arome!

Pentru a te asigura ca nu duci lipsa de vinuri de calitate pentru cina ta de vis, acceseaza site-ul Wine Me, de unde poti comanda bauturi excelente, la preturi foarte convenabile. Vinurile disponibile pe aceasta platforma de specialitate sunt delicioase si vin cu recomandarea expertilor.

Sursa foto: facebook.com/wineme.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului