Sfaturi culinare

# taiere ceapa #sfaturi culinare #ceapa #cum sa tai ceapa

Cum sa tai ceapa ca un profesionist

Ceapa este una dintre cele mai populare legume, tocmai pentru ca adauga preparatelor o savoare inconfundabila. De la supe, tocanite, salate si multe alte retete culinare, ceapa este nelipsita. Insa, daca nu stii cum sa tai corect ceapa, unul dintre cele mai importante ingrediente din felurile de mancare pe care le prepari, te poate face sa lacrimezi sau mai rau sa te ranesti la maini.

Trucul pentru a nu iti curge siroaie de lacrimi atunci cand tai ceapa nu presupune sa iti achizitionezi o pereche de ochelari speciali pentru aceasta operatiune si nici nu trebuie sa congelezi ceapa inainte sa o feliezi, asa cum multi incearca sa faca. In schimb, cea mai buna metoda prin care poti taia ceapa, indiferent ca vrei sa o toci marunt, sa o tai felii sau in bucati mai mari, este sa iti protejezi bine degetele si sa o tai rapid. Odata ce deprinzi acest truc pentru taierea cepei, va fi foarte simplu sa adaugi leguma minune in preparatele tale.

Cum toci ceapa

Taie ambele capete ale cepei apoi taie ceapa in jumatate. Foloseste un cutit ascutit si taie capetele cepei, in felii foarte subtiri. Pune ceapa cu unul dintre capetele taiate pe tocator si taie-o in doua jumatati egale.

Indeparteaza coaja. De aceasta data, foloseste-ti mainile pentru a indeparta coaja de la exterior a cepei.

Fa taieturi pe orizontala. Pune o jumatate de ceapa cu partea taiata pe tocator si fa cateva taieturi orizontale (in jur de patru) de la capatul dinspre codita catre cel dinspre radacina, avand grija ca acesta capat sa nu fie taiat complet, pentru ca ceapa sa nu se raspandeasca pe tocator.

Fa taieturi pe verticala. Cand faci taieturile verticale tine cont, de asemenea, ca acestea sa nu fie complete astfel incat capatul dinspre radacina sa ramana intact.

Toaca ceapa. Acum, taie perpendicular pe taieturile verticale. Cu cat fiecare dintre primele taieturi sunt mai subtiri cu atat va fi mai fina ceapa tocata.

Adauga-o in preparate. Acum ca ai tocat perfect ceapa, o poti folosi ca ingredient de baza in multe preparate delicioase.

Cum se taie ceapa felii

Indeparteaza capetele si taie ceapa in doua. Cu un cutit taie ambele capete ale cepei. Pune ceapa cu unul dintre capetele taiate pe tocator si taie-o in doua.

Indeparteaza coaja, folosindu-te de aceasta data doar de maini.

Taie ceapa in felii. Pune jumatate de ceapa cu partea taiata in jos si taie felii, incepand de la capatul dinspre radacina catre cel dispre codita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete