Salata de icre se face din putine ingrediente, insa preparatul este foarte delicios. Ai nevoie numai de icre, ulei, ceapa, apa minerala si lamaie. Procesul de frecare a icrelor poate fi dificil daca icrele se taie. Textura, ca cea de maioneza, se schimba si se transforma in picaturi separate de icre. Ce este de facut?
Nu este o tragedie daca salata de icre s-a taiat! Exista metode pentru a o repara. Una dintre ele este sa faci o alta salata de icre, intr-o cantitate mai mica, in care sa incorporezi usor salata de icre taiata si la final sa obtii una numai buna.
O alta metoda este sa freci un galbenus de ou fiert intr-un castron, dupa care sa adaugi treptat din salata de icre taiata. Aceasta metoda se foloseste fara sa mai adaugi ulei in ou.
Inca o metoda este sa fierbi o lingura de gris, iar atunci cand s-a racit sa o adaugi peste icrele taiate si sa freci pana se leaga la loc compozitia.
Si apa minerala te poate ajuta. Pune o lingura sau doua de apa minerala intr-un bol si sa iei cu lingura o cantitate mica din icrele taiate si apoi sa freci pana ce icrele se incorporeaza si se leaga din nou.