Sfaturi culinare

#secrete preparare paine #preparare paine #paine

Cum sa prepari o paine pufoasa si gustoasa din doar trei ingrediente. Nu necesita framantare

 

Vrei sa prepari paine in casa pentru a te bucura de ea proaspata? Este foarte simplu, trebuie doar sa urmezi pasii din reteta. Ai nevoie de cateva ingrediente si timp pentru a te asigura ca acorzi suficienta atentie fiecarui pas.

Ingredientele necesare: jumatate de cana de faina, doua lingurite de sare, doua lingurite de drojdie, doua cani si jumatate de apa fiarta.

Cum se prepara painea:

Amesteca toate ingredientele, in afara de apa, intr-un bol mai mare, cu ajutorul unei linguri de lemn. Drojdia din aluat va produce fermentatie si va declansa dioxid de carbon, gaz ce va produce miscare in aluat. Adauga apa calda peste ingredientele din bol, apoi amesteca bine pana cand nu se mai vede faina uscata. Acopera recipientul cu o folie de plastic si un prosop si lasa-l asa pentru aproximativ doua ori, timp in ce aluatul va dospi.

Dupa ce trec cele doua ore descopera aluatul si framanta-l de la stanga spre dreapta pentru a obtine o forma ovala a acestuia. La final invarte usor aluatul tapetandu-l pe margini pentru a accepta forma rotunda.

Pune hartie de copt in tava in care se va coace painea. Pune totul in cuptorul preincalzit la 230 de grade pentru 35 de minute. In acest timp aluatul trebuie acoperit cu capac, ulterior, dupa cele 35 de minute se indeparteaza capacul si se mai lasa la copt pentru inca 5-10 minute. Dupa ce opresti cuptorul se mai lasa la racit aproximativ 30 de minute inainte de a o taia.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete