Cum sa prepari mamaliga in mod corect
Daca vrei sa prepari mamaliga in mod corect, pentru a-ti aminti de mamaliga preparata de bunica sau de mama ta, atunci trebuie sa stii ca ai nevoie de doar trei ingrediente: malai, apa si sare. Procesul de preparare este unul simplu si rapid. Trebuie doar sa respecti proportiile amintite mai sus.
Singurul lucru de care trebuie sa tii cont, sunt proportiile malai - apa. Pentru o mamaliga clasica, proportiile sunt de 1 la 4. Daca doresti o mamaliga mai tare, poti folosi insa, doar 3 cani de apa in loc de 4.
Ingrediente pentru mamaliga perfecta:
- 500 mililitri de apa
- 180 grame de faina de malai
- 1 lingurita de sare
Se pune apa la fier intr-o oala mare si se adauga sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploaie si se amesteca bine cu ajutorul unui tel. Din acest moment va trebui sa amesteci mamaliga constant pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa ce adaugi tot malaiul, da focul la minim si fierbe mamaliga pana cand malaiul este bine fiert. Cand este gata, rastoarna mamaliga pe o farfurie suficient de mare si las-o sa se "odihneasca" 3-5 minute inainte de a o servi.