Sfaturi culinare

#cum prepari mamaliga #reteta mamaliga #mamaliga

Cum sa prepari corect mamaliga. Reteta simpla. Doar asa nu va face cocoloase

Mamaliga este una dintre mancarurile traditionale romanesti. Prepararea acesteia este relativ usoara, daca urmezi indeaproape retele si proportiile.

Cum sa prepari mamaliga in mod corect

Daca vrei sa prepari mamaliga in mod corect, pentru a-ti aminti de mamaliga preparata de bunica sau de mama ta, atunci trebuie sa stii ca ai nevoie de doar trei ingrediente: malai, apa si sare. Procesul de preparare este unul simplu si rapid. Trebuie doar sa respecti proportiile amintite mai sus.

Singurul lucru de care trebuie sa tii cont, sunt proportiile malai - apa. Pentru o mamaliga clasica, proportiile sunt de 1 la 4. Daca doresti o mamaliga mai tare, poti folosi insa, doar 3 cani de apa in loc de 4.

Ingrediente pentru mamaliga perfecta:

  • 500 mililitri de apa
  • 180 grame de faina de malai
  • 1 lingurita de sare

Se pune apa la fier intr-o oala mare si se adauga sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploaie si se amesteca bine cu ajutorul unui tel. Din acest moment va trebui sa amesteci mamaliga constant pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa ce adaugi tot malaiul, da focul la minim si fierbe mamaliga pana cand malaiul este bine fiert. Cand este gata, rastoarna mamaliga pe o farfurie suficient de mare si las-o sa se "odihneasca" 3-5 minute inainte de a o servi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului