Sfaturi culinare

#clatite roz #retete clatite #valentines day #clatite #retete valentine`s day

Cum sa prepari clatite colorate pentru Valentine’s Day fara sa folosesti aditivi chimici

Clatitele roz sunt preferatele indragostitilor de Valentine’s Day. Stiai insa ca pentru a le da aceasta culoare frumoasa nu trebuie sa apelezi la coloranti alimentari ci poti folosi ingrediente naturale? Iata cum poti face clatite roz, sau in alte culori pentru Valentine’s Day si nu numai.  

 

Cum sa faci clatite colorate de Valentine’s Day

Clatitele sunt micul dejun perfect, dar si un desert pe care toata lumea il adora. Ba mai mult, sunt atat de versatile incat pot fi servite si ca fel principal, daca sunt umplute de carne, legume sau branzeturi.

Insa, pentru a iesi din rutina zilnica si pentru a te delecta cu cele mai frumoase clatite de Valentine’s Day, indiferent de tipul acestora, le poti da o pata de culoare fara sa apelezi la chimicale sau la coloranti alimentari din comert, chiar daca pe eticheta scrie ca sunt 100% naturali.

Cum sa prepari clatite roz

Fie ca alegi sa faci un aperitiv, un fel principal sau un desert, ori pregatesti un mic dejun cu clatite, pentru Valentine’s Day creeaza unele speciale – roz. Pentru a le da nuanta roz trebuie doar sa apelezi la sfecla rosie. Aceste trucuri functioneaza atat pentru clatitele americane cat si pentru cele clasice.

In acest caz, exista doua metode de a folosi sfecla in aluatul clatitelor. cEa mai simpla este sa storci sucul de sfecla si sa il adaugi in aluatul clatitelor.

A doua varianta consta in fierberea sfeclei intregi. Dupa fierbere se curatad e coaja si se paseaza miezul. In aluatul clasic de clatite se adauga atata piure de sfecla pana ajungi la nuanta de roz dorita.

A treia varianta este coacerea sfeclei intregi in cuptor, pana este bine patrunsa. La fel ca mai sus, se curata de coaja si se paseaza pana obtii un piure, apoi se adauga in aluatul de clatite. Aceasta varianta va da o nuanta mai inchisa clatitelor, dar si un gust mai dulceag.    

Cum sa prepari clatite in alte culori

Clatite verzi

Daca doresti sa prepari clatite verzi, poti apela la spalac. Pune doi pumni generosi de spanac intr-un bol si adauga peste un pahar de apa clocotita. Cu un blender vertical mixeaza bine pana obtii un piure. Strecoara zeama obtinuta pentru a elimina orice urma de frunze de spanac si foloseste apa verde pentru a da o culoare frumaosa clatitelor. Clatitele cu spalac sunt excelente pentru a fi servite cu umpluturi de branza sau alte umpluturi sarate.

Clatite galbene

Clatitele galbene sunt cel mai usor de preparat, deoarece ai nevoie doar de pudra de turmeric. Prepara aluatul de clatite in mod normal si, pe langa ingredientele clasice adauga pudra de turmeric. Ideal este sa adaugi o lingurita de turmeric pentru fiecare 500g de aluat.

FOTO: melodyjacob.com, pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare