Ingredientele necesare pentru piure:
- 6-8 cartofi
- jumatate de cana de lapte
- 120 de grame de branza gruyere
- o mana de busuioc proaspat
- o mana de patrunjel proaspat
- doi catei de usturoi
- o lingura de unt sau ulei de masline
- sare si piper
Iata cum sa prepari totul
Pune cartofii la fiert, iar cand sunt gata scurge apa si mai lasa-i putin in oala ca sa se usuce. Este nevoie doar de un minut, doua. In acest timp va fi indepartat excesul de apa care a ramas in cartofi.
Curata cartofii si taie-i in jumatati. Acoperi cu apa si pune-i din nou la fiert la foc mediu pana cand se inmoaie. Scurge din nou totul foarte bine. Zdrobeste-i cu mixer sau furculita. Adauga laptele, da branza pe razatoare si pune-o peste piure. Adauga la final si untul si amesteca pana cand se topeste. Pune si usturoiul, patrunjelul, busuiocul si amesteca totul foarte bine pana cand obtii o compozitie omogena. Nu uita de sare si piper, in functie de preferinte.
Intreg amestecul trebuie sa stea apoi la cuptor pentru aproximativ un sfert de ora, intr-un vas cu unt. Astfel va avea un gust total neasteptat de bun!