Ingrediente pentru turta dulce
- 640 g faina
- 200 g unt
- 400 g miere
- 2 oua
- 2 lingurite rase de bicarbonat
- ½ lingurita sare
- 4 linguri rase condiment pentru turta dulce (scortisoara, cardamom, cuisoare)
- 1 fiola esenta de vanilie
Cum se prepara turta dulce
Pune untul la topit impreuna cu mierea. Cand untul este complet dizolvat, ia cratita de pe foc si se adauga vanilia.
Intr-un vas incapator adauga faina, sarea, bicarbonatul si condimentele pentru turta dulce. Adauga untul si mierea peste faina. Amesteca bine apoi incorporeaza ouale batute. Cand aluatul s-a omogenizat, pune-l intr-o folie alimentara, transfarenta si lasa-l la frigider minim o ora, sau peste noapte.
Intinde aluatul pe masa de lucru si decupeaza-l folosind formele dorite.
Asaza turta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-o timp de 8-10 minute, la cuptorul preincalzit la 180oC.
Dupa ce turta dulce s-a racit, o poti decora dupa preferinta cu royal icing si diverse bomboane.
Sursa foto: hepta.ro