Sfaturi culinare

#omleta pufoasa #preparare omleta #omleta

Cum sa prepari cea mai pufoasa omleta! Secretul pe care trebuie sa-l stii

Vrei sa prepari cea mai pufoasa omleta? Exista un secret pe care putina lume il cunoaste. Totul consta in adaugarea unui ingredient secret pentru a obtine o omleta pufoasa.

 

De ce ai nevoie pentru a prepara cea mai pufoasa omleta 

  • 4 oua mari
  • 1 lingurita de unt
  • 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • Sare

Cum se prepara cea mai pufoasa omleta

Pune ouale intr-un bol de mixer si adauga peste acestea sare, dupa preferinte, si bicarbonatul de sodiu.   Bate totul foarte bine pana obtii o compozitie spumoasa. Cel mai bine este sa folosesti un mixer.

Bicarbonatul are rolul de a mentine omleta pufoasa si dupa ce este scoasa din tigaie, cand, in mod norma, se lasa.

Intr-o tigaie pune untul la incins. Adauga ouale in tigaie si pune un capac deasupra, pentru ca omleta sa se coaca uniform.

Nu intoarce omleta de pe o parte pe alta si nu o lasa sa se gateasca pana prinde o culoare maroniu inchis. Indeparteaza tigaia de pe foc, dar lasa capacul deasupra. Las-o sa stea astfel timp de 10 minute inainte de a o scoate din tigaie. La inceput, omleta va continua sa se patrunda, astfel incat sa nu ramana cruda. In acelasi timp, aceasta se va raci treptat si nu se va lasa, cum s-ar intampla daca ai scoate-o imediat din tigaie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului