De ce ai nevoie pentru a prepara cea mai pufoasa omleta
- 4 oua mari
- 1 lingurita de unt
- 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
- Sare
Cum se prepara cea mai pufoasa omleta
Pune ouale intr-un bol de mixer si adauga peste acestea sare, dupa preferinte, si bicarbonatul de sodiu. Bate totul foarte bine pana obtii o compozitie spumoasa. Cel mai bine este sa folosesti un mixer.
Bicarbonatul are rolul de a mentine omleta pufoasa si dupa ce este scoasa din tigaie, cand, in mod norma, se lasa.
Intr-o tigaie pune untul la incins. Adauga ouale in tigaie si pune un capac deasupra, pentru ca omleta sa se coaca uniform.
Nu intoarce omleta de pe o parte pe alta si nu o lasa sa se gateasca pana prinde o culoare maroniu inchis. Indeparteaza tigaia de pe foc, dar lasa capacul deasupra. Las-o sa stea astfel timp de 10 minute inainte de a o scoate din tigaie. La inceput, omleta va continua sa se patrunda, astfel incat sa nu ramana cruda. In acelasi timp, aceasta se va raci treptat si nu se va lasa, cum s-ar intampla daca ai scoate-o imediat din tigaie.