Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #gatit #ciuperci # sfaturi pentru gatit #gatit ciuperci

Cum sa pregatesti ciupercile pentru gatit

Ciupercile sunt plante fragile si perisabile, gustoase, insa care pot contine, in acelasi timp, toxine. Este important, asadar, sa stii cum sa le folosesti in bucatarie. Una dintre cele mai comune intrebari este cea legata de taierea ciupercilor. Las codita sau nu o las? Cum sa le tai in bucati astfel incat sa arate uniform? Iata cateva intrebari in ceea ce priveste taierea acestora.

Curata ciupercile

Ciupercile sunt de obicei murdare de pamant, in special in evantaiul de sub palarie. Spala-le cu apa, cu multa grija, pentru a nu le zdrobi si apoi usuca-le cu prosoape de hartie de bucatarie. Este bine sa nu ramana umede pentru ca se pot strica usor, schimbandu-si textura .

Poti, de asemenea, sa le cureti de primul strat de pielita de pe palarie si sa inlaturi cozile, daca nu ai de gand sa le folosesti.

Pentru ca ciupercile sa se pastreze proaspete, este bine sa nu le speli pana cand nu te apuci sa gatesti cu ele. Pune-le intr-un ambalaj de hartie si apoi intr-o punga si pastreaza-le la rece, asa cum sunt, chiar daca au urme de pamant.

Coditele

Ciupercile pot fi gatite intregi, cu tot cu codite, insa acestea pot si sa fie inlaturate, fie pentru a fi gatite si ele, fie pentru a fi aruncate. In general, ciupercile de mici dimensiuni pot sa fie lasate cu codita. Pentru cele mari, este bine ca palaria sa fie separata de tulpina.

Cum se taie ciupercile

Marimea si forma potrivite reusesc sa faca dintr-o mancare de ciuperci un preparat cu o textura, o infatisare si un gust bun. Atunci cand feliezi ciupercile sau cand le tai, acestea se fac mai usor la foc decat cele intregi.

Pentru ravioli de ciuperci sau supe creme de ciuperci, acestea din urma trebuie taiate cat mai marunt. In afara de astfel de retete care cer in mod obligatoriu un anumit tip de taiere, ciupercile se pot marunti dupa dorinta, pe lung, pe lat, pe oblic, in cruce, dupa cum iti este la indemana. Pentru ca rezultatul sa aiba un aspect placut, este important sa faci taieturi egale, astfel incat compozitia sa ramana una uniforma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului