Sfaturi culinare

#lapte #bauturi calde

Cum sa pastrezi laptele pentru gatit

Laptele este unul dintre cele mai comune alimente existente in bucatarie. Baut ca atare sau utilizat in retete, laptele este un produs gustos, dar perisabil. De aceea, este bine sa stii cand sa-l cumperi si cat timp il poti depozita, pentru a te bucura de el proaspat.

1 Pastreaza laptele rece pana acasa
 

Cand cumperi laptele din magazin, lasa-l la sfarsitul listei. Astfel, acesta nu va apuca sa se incalzeasca pana ajungi acasa. Este recomandat sa cumperi numai atata lapte cat ai nevoie pe moment. Verifica intotdeauna termenul de garantie inainte sa-l pui in cos.  

2 Depoziteaza laptele in frigider
 

Depoziteaza laptele in frigider. Temperatura potrivita pentru acesta ar fi de 2 - 4 grade Celsius. In general, temperatura la care se depoziteaza laptele trebuie sa fie mai joasa. Prin urmare, usa frigiderului, care este zona cea mai putin rece, este nerecomandata pentru depozitarea laptelui.
 

3 Foloseste recipiente inchise pentru lapte
 

Este indicat ca laptele sa fie pus intr-un recipient care se poate inchide, deoarece lichidul tinde sa preia alte mirosuri din frigider. De asemenea, el poate sa se contamineze de la aer, daca recipientul ramane deschis. De aceea, sticla sau recipientul trebuie sa fie deschise numai atunci cand esti pe punctul sa torni continutul.

Acolo unde este posibil acest lucru, pastreaza laptele in recipientul in care l-ai cumparat, deoarece isi pastreaza mai bine valoarea nutritiva si aroma.

Atunci cand folosesti laptele in bucatarie, nu-l uita undeva pe masa. Laptele trebuie sa stea departe de lumina, deoarece aceasta deterioreaza calitatile lichidului. Foloseste atat cat ai nevoie si restul pune-l inapoi in frigider, de fiecare data, fara exceptii.

Daca se intampla sa-ti ramana o cantitate in bucatarie, care a fost expusa la aer si lumina si nu s-a consumat, nu o turna peste laptele din cutie sau din sticla aflata in frigider, pentru ca risti sa strici si acest lapte inca proaspat.

Laptele cumparat la cutie poate avea un ambalaj antiseptic , care ii permite sa fie pastrat la temperatura camerei. Cu toate acestea, odata ce desfaci ambalajul, laptele trebuie pus la frigider si consumat in termen de 3 zile.

In cazul laptelui la punga, este indicat sa-l transferi intr-o recipient curat din sticla, cu capac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului