Sfaturi culinare

#sfaturi culinare # crab #gatit #picioare de crab

Cum sa gatesti picioarele de crab

Picioarele de crab constituie un preparat special, care poate fi servit ca aperitiv, in feluri principale , salate etc. Desi la prima vedere poate parea un fel de mancare dificil de facut, in realitate picioarele de crab de gatesc destul de usor.

Iata in continuare cum sa gatesti picioarele de crab:
 

Pregateste picioarele de crab
 

Pune picioarele de crab intr-un vas cu apa rece si lasa-le 5 minute la inmuiat. Scurge-le bine, apoi repeta operatiunea.

Foloseste clesti speciali sau un cutit ascutit pentru a taia cochilia si scoate carnea, facand o taietura dintr-o parte in alta. Calculeaza astfel incat sa ai 450 de grame pentru fiecare portie pe care urmeaza sa o servesti. O alta posibilitate este sa gatesti picioarele cu tot cu cochilie, dupa care se folosesc clestisori si furculita speciala pentru crab.
 

Gateste-le la cuptor
 

Pune picioarele de crab intr-o tava, unge-le cu un sos din unt si zeama de lamaie. Se poate pune si paprika sau usturoi. Da-le la cuptor 8 minute la 195 grade Celsius.
 

Cum sa fierbi picioarele de crab
 

O alta metoda de a gati picioarele de crab este sa le fierbi. Toarna apa intr-o oala astfel incat sa o umpli pe trei sferturi. Adauga 3 linguri de otet sau fa o compozitie dintr-o lamaie taiata si 2 linguri de otet. Dupa ce apa incepe sa fiarba, pune picioarele de crab, apoi da focul mai incet. Este suficient sa le fierbi 8 minute, apoi sa le scurgi bine. Nu le lasa sa fiarba mai mult deoarece pot capata o textura de burete .
 

Fa-le la abur
 

Picioarele de crab pot fi puse pur si simplu intr-un steamer si lasate cam 5 minute, in functie de dimensiunea lor.
 

Cum servesti picioarele de crab
 

Picioarele de crab intregi se servesc pe un platou cu lamaie, verdeata si un sos special (de exemplu, un sos din unt si usturoi). Carnea de crab poate fi folosita in salate si diverse aperitive si umpluturi . Orezul constitue una dintre cele mai potrivite garnituri pentru picioarele de crab. Daca vrei sa faci un preparat special si elegant, pregateste o salata cu maioneza si carne de crab si serveste-o in cupe decorate frumos.
 

Sursa foto : theflamenewbern.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului