Sfaturi culinare

#oala #lada frigorifica #sparanghel # gatit la abur #congelare sparanghel

Cum sa gatesti corect sparanghelul

Sparanghelul este una dintre legumele care un continut caloric foarte redus. Acesta nu contine niciun fel de grasime sau colesterol. De asemenea, sparanghelul este recomandat in diete, deoarece ajuta la arderea grasimilor, datorita fibrelor pe care le contine. Totodata, sparanghelul contine foarte multe vitamine, printre care vitaminele A, E, K si B6, dar te fereste si de bolile de inima sau cancer. Pentru a dispune de toate beneficiile pe care le ofera sparanghelul, trebui sa stii cum sa il gatesti corect. Iata cateva trucuri si sfaturi care te pot ajuta sa prepari cele mai sanatoase mancaruri cu sparanghel.

1 Cum trebuie curatat sparanghelul

Pentru o curatare rapida si ca la carte a sparanghelului, cel mai bine este sa il pui la inmuiat in apa cu gheata aproximativ 15 minute. Apoi, dupa ce s-a inmuiat bine, este foarte important sa il treci printr-un jet de apa rece.

2 Ce parti ale sparanghelului trebuie sa le gatesti

Inainte de a te apuca sa gatesti sparanghelul, indeparteaza-i partea de jos, care este foarte dura. Daca o pui in mancare, aceasta parte va deveni atoasa si va schimba gustul preparatului.

3 Cum se fierbe sparanghelul

Cea mai buna si cea mai eficienta metoda de a fierbe sparanghelul este sa il pui in intr-o oala cu apa si cu putin suc de portocale, care elimina toate zaharurile pe care le contine acesta.

4 Cum se conserva sparanghelul

Daca vrei sa conservi sparanghelul, cel mai indicat mod de conservare a acestuia este inghetarea. Inainte de a-l ingheta insa, fierbe-l 3-4 minute in apa clocotita, apoi trece-l rapid prin apa rece. Pune-l in caserole micute la congelator sau in lada frigorifica. Acesta va rezista pana la 9 luni.

5 Cum se gateste la aburi

Daca vrei sa gatesti sparanghelul la aburi, trebuie sa fii atenta la vechimea sa. Doar sparanghelul tanar poate fi expus la aburi, fara sa isi piarda din proprietati.

6 Cum pastrezi sparanghelul

Pentru a pastra sparanghelul cateva zile in frigider este bine sa ii impachetezi capetele in hartie umeda si sa il feresti cat mai mult de lumina.

Sursa foto: theproducemom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete