Sfaturi culinare

#gatire carne de porc #gust magic #carne de porc

Cum sa gatesti carnea de porc ca un profesionist. Doar asa va avea un gust magic

Carnea de porc este cel mai consumat tip de carne la romani. Este gustoasa, usor de preparat si se potriveste in numeroase retete.

 

Insa, pentru a prepara cele mai savuroase mancaruri, este important sa stii cum sa gatesti carnea in mod corect. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont pentru a prepara mancaruri cu adevarat delicioase.

Rumeneste carnea rapid, pe toate partile

Cand gatesti carne de porc, indiferent ca faci o friptura sau o mancare cu sos, regula este aceeasi. Primul pas este rumenirea rapida, la temepraturi inalte, a carnii de porc. Aceasta trebuie rumenita bine, pe toate partile, astfel inca sa prinda o cursta la expetrior, dar sa isi pastreze toate sucurile in interior. 

In acest fel, tot gustul carnii va ramane in interior, iar carnea va fi mai frageda.

Rumenirea corecta a carnii de porc se face in untura sau in ulei de ulei de floarea-soarelui sau de rapita.

Marineaza carnea

Daca urmeaza sa faci friptura nu uita ca inainte sa marinezi carnea. Nu doar ca va fi mai frageda, insa va fi mult mai gustoasa. 

Pe internet poti gasi o multime de retete de marinade. Compozitia acestora poate varia, insa, in general, marinadele contin o combinatie formata dintr-un lichid acid(suc de lamaie sau portocale, otet balsamic), sare, ulei si apa acidulata, bere, lapte batut, iaurt sau vin. Acestora li se adauga ceapa si/sau usturoi, ierburi aromatice, ardei iute si piper. 

Carnea trebuie sa stea la marinat minim doua ore, insa ideal este sa stea 24 de ore. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului