Sfaturi culinare

#reteta #sfaturi culinare #bucatar #gatit #ingrediente # spatiu de gatit

Cum sa fii un bucatar mai bun

Multa lumea ar vrea sa fie mai priceputa in bucatarie, insa, din lipsa de timp, secretele bucatariei sunt dificil de descifrat. Daca te-ai saturat sa masori ingredientele din ochi, daca vrei sa intelegi logic de ce parcurgi anumiti pasi pentru un preparat sau pur si simplu iti doresti sa gatesti intr-un mod mai riguros, exista cateva elemente de ajutor. Tine cont de ele si poti deveni un bucatar mai bun si mai satisfacut de rezultatele muncii tale.
 

1. Investeste in echipament
 

Pentru o mancare gustoasa este important sa ai vasele potrivite. Nu trebuie sa fie cele mai moderne si mai scumpe oale existente pe piata si nici sa investesti in vase specializate (de exemplu, vas de ceramica pentru gatit melci). Este, insa, recomandat sa fie de calitate si sa ai cate un vas pentru fiecare mod de preparare: 2 tigai pentru prajit, o oala adanca pentru fierbere, 2-3 vase de cuptor, lut sau ceramica pentru cuptor, un slow cooker sau un vas de gatit la abur daca obisnuiesti sa pregatesti mancarea in acest mod.

Doua sau trei tocatoare (carne, legume, fructe), castroane si instrumente de masurat sunt alte lucruri necesare intr-o bucatarie. Adu-ti si un ceas si aseaza-l la vedere.
 

2. Organizeaza spatiul de gatit
 

Pare de la sine inteles, dar este, de fapt, important sa dispui de suficient spatiu pentru gatit. Daca ai o multime de obiecte pe blat si masa, te vei simti inconfortabil, iar gatitul nu va mai fi deloc o placere.
 

3. Cumpara inteligent
 

Cumpara ingredientele de baza si neperisabile, pe care sa le ai mereu in casa. Alege cate o reteta si cumpara restul ingredientelor. Pe masura ce vei pregati noi mancaruri vei capata experienta. Foloseste plante aromatice : sunt sanatoase, dau un gust deosebit si pot inlocui cu succes sarea, untul sau zaharul. Evita alimentele pline de aditivi si alege pe cele naturale.
 

4. Respecta reteta
 

Un muzician poate improviza numai dupa ce stapaneste perfect tehnica. La fel si un bucatar trebuie sa respecte intai reteta. In timp, se poate lasa condus si de inspiratie. Citeste, asadar, reteta cu atentie.
 

5. "Fura" meserie
 

Cursurile de gatit pentru amatori sunt costisitoare. "Fura" meserie de la rude, prieteni sau inspira-te din carti, emisiuni tv etc. Cand te uiti la o emisiune, fa-o cu atentie, nu doar pentru a te relaxa. Citeste carti de bucate cu explicatii si ia-ti notite. In timp, vei invata tehnici noi si vei intelege de ce se adopta o anumita procedura si nu alta.


Sursa foto: secretrecipesathome.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului