Sfaturi culinare

#oua tari #oua moi #fierbere oua #oua fierte

Cum sa fierbi ouale corect pentru a obtine oua moi si oua tari

Iti plac ouale fierte, inas niciodata nu iti iese consistenta dorita in ceea ce priveste galbenusul acestora?

 

In momentul in care obtii un galbenus verzui, inseamna ca oul a fost fiert pentru o perioada mult prea lunga. Pentru a obtine un galbenus tare, nu este necesar sa fiebi ouale zeci de minute, deoarece vor capata acea culoare pe care nimeni nu si-o doreste. 

Nu exista tehnici diferite de fierbere a oualor. In functie de consistenta dorita pentru galbenus, difera doar timpul de fierbere.

Iata cum se fierb ouale in mod corect:

  • Ouale se adauga odata cu apa pe aragaz si nu se pun in apa odata ce aceasta incepe sa fiarba. 
  • Nu adauga alte ingrediente in apa in care fierbi ouale.
  • Nu le lasa sa fiarba fara sa stii durate de timp necesara pentru acest proces.
  • Imediat ce au fiert, scoate ouale si pune-le in apa rece pentru a opri procesul de coacere. Chiar daca stingi focul si apa se opreste din clocotit, temperatura oualor se mentine foarte mare.
  • Tine cont de timpul de gatit necesar!

Cat timp se fierb ouale

In functie de consistenta pe care doresti sa o aiba galbenusul, ouale de gaina trebuie fierte astfel:

Ou fiert moale – 3 minute

Galbenusul oului este un lichid gros; albusul este in cea mai mare parte solid, cu unele zone moi in apropiere de centru.

Ou fiert mediu – 5-7 minute

Albusul este ferm, dar nu uscat, iar galbenusul nu este umed, dar nici complet uscat.

Ou fiert tare – 10-12 minute

Tot albusul cat si galbenusul sunt bine fierte si compacte, insa fara a capata culoarea verde si consistenta de cauciuc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare