Sfaturi culinare

#umplutura #desert #sfaturi culinare #placinta #aluat #fructe # aluat placinta # foi placinta

Cum sa faci placinte delicioase cu fructe

Placintele sunt mereu la indemana atunci cand vrei sa faci un desert rapid. Le poti umple cu aproape orice, astfel incat sunt extrem de versatile. Pe cat de populare sunt, placintele pun uneori probleme cand este vorba despre prepararea lor efectiva. Cu putina atentie, insa si respectand cateva aspecte importante, poti sa faci o placinta de te lingi pe degete!
 

1. Modul de preparare
 

Alege o placinta cu un continut care iti este pe plac si respecta indicatiile retetei. Poti varia, insa, cu anumiti factori. De exemplu, daca folosesti fructe conservate pentru placinta, in loc sa pui apa in compozitia umpluturii poti sa folosesti chiar zeama de la acele fructe. Sucul acestora, insa, nu trebuie sa fie indulcit, pentru ca oricum va trebui sa folosesti zahar in reteta.
 

2. Respecta temperatura indicata
 

Pentru ca o placinta sa aiba o crusta potrivita si sa nu se lase, trebuie ca preparatul sa fie facut in cuptor la temperatura corespunzatoare. Multe placinte cu fructe se pregatesc in general la o temperatura intre 175 grade si 230 grade Celsius. Se poate ca unele retete sa mentioneze o temperatura mai ridicata la inceput si una ceva mai mica in a doua parte a coacerii.
 

3. Fa o crusta atractiva
 

Pentru o crusta stralucitoare si apetisanta, foloseste o pensula de bucatarie cu care sa ungi suprafata placintei inainte de a o baga in cuptor. Pentru ungere, poti folosi lapte sau un ou batut usor. De asemenea, poti folosi sirop de porumb amestecat cu apa fierbinte pentru a unge placinta si a avea o crusta atractiva. O alta metoda este sa adaugi zahar granulat sau decorativ pe placinta, cu 2-3 minute inainte de a scoate complet preparatul din cuptor. Vei obtine o glazura apetisanta.

Daca este o crusta cu bucatele de fructe infipte in ea, unge-le cu putin unt.
 

4. Respecta timpul
 

Respecta timpul de coacere in cuptor in functie de reteta. Daca umplutura este facuta din fructe crude, atunci placinta va trebui sa stea in cuptor cam 45 de minute. Daca este vorba despre o umplutura semipreparata, atunci se poate ca timpul de coacere sa fie mai scurt.
 

5. Nu te grabi sa servesti placinta
 

Pentru ca umplutura sa se aseze bine si placinta sa fie compacta, atunci cand o scoti din cuptor aceasta trebuie lasata sa stea pana cand ajunge la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare