Sfaturi culinare

#porc #carne #piftie

Cum sa faci piftie de porc

Piftia sau raciturile sunt un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc numeroase feluri de mancare din porc. Fiind o mancare rece, raciturile sunt potrivite pentru a fi servite si vara.

1 Alege ingredientele
 

Pentru de porc ai nevoie de carne. In functie de reteta, se pot folosi doar picioare de porc sau se pune si carne de la cap de porc, urechi de porc etc.

Apoi ai nevoie de legume si zarzavat precum telina, dulce. In unele cazuri, se pun in piftie si oua fierte sau cartofi.

Daca vrei ca piftia sa fie cat mai putin grasa, in loc de grasime pentru inchegare foloseste gelatina alimentara. De asemenea, intr-un astfel de caz se recomanda sa folosesti carne macra si sa eviti sa pui sorici sau alte resturi de la porc.
 

2 Urmeaza instructiunile retetei
 

Dupa ce ai pregatit intredientele, urmeaza indicatiile retetei. In principiu, carnea de porc trebuie sa fie curatata si spalata bine, apoi se fierbe. Urmeaza zarzavatul si legumele, apoi se adauga condimentele si se toarna supa si gelatina peste compozitie, pentru inchegare. Gasesti o reteta de racituri de porc aici.
 

3 Foloseste un recipient atractiv
 

O calitate a piftiei este faptul ca ea poate fi pusa in recipiente de diverse forme. Astfel, va fi mai aspectuoasa la servire . Da-o apoi la rece pentru a se inchega. In general, piftia sta la rece pana a doua zi, inainte de a fi servita.
 

4 Serveste piftia
 

Piftia poate fi servita ca atare sau insotita de salata de sfecla sau de sos de hrean. De asemenea, raciturile pot sa fie servite cu suc si felii de lamaie sau cu boia . O modalitate de a orna piftia este cu bucatele de morcovi si frunze de patrunjel.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului