Sfaturi culinare

#legume #retete #gratar #legume gratar

Cum sa faci cele mai bune legume la gratar

Legumele la gratar constituie cea mai simpla garnitura pentru o friptura sau o salata de vara. Dietetice si gustoase, legumele la gratar arata foarte bine si se fac in numai 5 minute.

Iata cum sa faci cele mai bune legume la gratar:

1. Acorda atentie la detalii

Alege legumele preferate, spala-le bine si scoate-le samburii, coditele, frunzele si celelalte parti pe care nu le consumi. Taie-le apoi felii si unge-le cu putin ulei de masline. Da-le cu sare si aseaza-le pe gratarul incins, intr-un singur strat. In 3-5 minute, legumele la gratar sunt gata.

2. Rosii la gratar

Taie rosiile in jumatate si pune-le pe gratar, pe o parte, intre 3 si 5 minute. Serveste-le cu 2 lingurite de coriandru proaspat, tocat si 2 lingurite de ceapa verde, tocata.

3. Ardei grasi la gratar

Taie ardeii grasi in jumatate si scoate-le samburii. Taie-i, apoi, pe lungime, in fasii egale. Lasa-i pe gratarul incins cam 8 minute. Amesteca-i cu un sos dintr-o lingura de otet balsamic si o lingura de capere.

4. Ceapa la gratar

Taie ceapa in jumatate si las-o pe gratar intre 8 si 10 minute pe fiecare parte. Adauga peste ea niste ardei gras, copt si taiat marunt sau cateva frunze de busuioc.

5. Fasole pastai la gratar

Taie fasolea pastai in bucati egale, pune-o intr-o folie de aluminiu impreuna cu un catel de usturoi si un sfert de lingurita de piper negru. Sigileaza pachetelul si pune-l pe gratar pentru 8 minute.

6. Varza la gratar

Varza poate fi facuta pe gratar si servita cu branza. Taie o capatana de varza in 8 bucati. Lasa-le sa se faca pe gratar cam 5 minute pe fiecare parte. Serveste varza la gratar cu parmezan ras si cu o lingura de suc de lamaie. Aceasta leguma poate fi servita si cu un sos din ulei de masline si usturoi sau cu rosii cherry.

7. Porumb la gratar

Curata bine stiuletele de porumb si pune-l pe gratar. Lasa-l sa se coaca bine, apoi serveste-l ca atare sau pregateste-i un sos special din unt topit si paprika.

8. Cartofi noi la gratar

Taie cartofii in jumatate, pune-i in folie de aluminiu si lasa-i pe gratar 15 minute. Serveste-i cu parmezan ras si patrunjel tocat.

Foto: mccormick.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului