Sfaturi culinare

#retete vara # retete de vara #rosii #ceapa #branza #mozzarella #salata # salata de vara # salata caprese

Cum sa faci cea mai buna salata de vara

Te-ai saturat de vesnica salata de rosii, branza si ceapa? Ti se pare banala salata verde cu ulei, otet si sare? Experimenteaza in bucatarie incercand diverse salate de vara. O salata este simplu de preparat, ingredientele nu sunt foarte scumpe si te vei putea bucura mereu de un nou preparat colorat, proaspat, crocant si apetisant. Vei descoperi ingrediente noi si, in final, vei ajunge la reteta perfecta: salata pe care iti place sa o mananci oricand, oricum.

Iata cum poti sa faci cea mai buna salata de vara :
 

1. Porneste de la combinatii simple de salate
 

Unele dintre cele mai simple combinatii pot fi si foarte gustoase. Pune intr-un castron o cantitate generoasa de rucola, stropeste-o cu ulei de masline, zeama de lamaie si condimenteaza-o cu sare. Vei avea un preparat gustos si hranitor. Pune pe deasupra cateva bucatele de parmezan.
 

2. Foloseste ce ai prin frigider pentru salata
 

Alimentele pe care le consumi vara pot constitui o baza buna pentru o salata delicioasa. De exemplu, daca vara iti place sa faci porumb fiert , incearca o salata cu boabe de porumb, castravete proaspat, ceapa rosie si afine. Este un preparat din ingrediente specifice acestei perioade si, totodata, o combinatie inedita.

Daca iti plac tomatele de vara, galbene si rosii, tot ce trebuie sa faci este sa le amesteci cu ceapa, sare, piper, ulei si patrunjel intr-o salata delicioasa.
 

3. Exploateaza condimentele in salatele de vara
 

Vara poate fi unul dintre cele mai bune momente pentru a folosi ierburile aromatice, chiar si in salate. Pregateste o salata din cartofi noi parfumati cu asmatui, cimbru si tarhon. Stropeste salata cu ulei de masline si otet din vin alb pentru un fel de mancare delicios si aromat.
 

4. Fa o salata de fructe din fructele proaspete ale verii
 

Profita de fructele proaspete de vara pentru a pregati o salata de fructe deosebita. Pune mere, piere, piersici, nectarine, portocale, lamai, ananas, capsuni, afine etc. Foloseste sucul proaspat de lime si mierea pentru un dressing gustos.
 

5. Fa combinatii inedite
 

Nu ezita sa incerci combinatii noi, chiar daca amestecul este unul inedit. Se poate sa descoperi noi retete care sa-ti placa foarte mult. De exemplu, poti combina ghimbirul cu migdalele prajite si capsunile intr-o salata de migdale cu ghimbir.

O alta posibilitate este sa combini carnea cu fructele. De exemplu, poti face o salata de vara din capsuni si curcan. Este un preparat foarte gustos si hranitor, cu o compozitie mai putin asteptata.
 

6. Invata sa pregatesti o salata de vara celebra
 

Salata greceasca cu rosii, ceapa si branza, salata bulgareasca cu feta, salata caprese cu mozzarella si busuioc, salata mediteraneana pe baza de rosii sunt doar cateva tipuri de salate foarte cunoscute pe plan international. Acestea nu lipsesc din niciun meniu de vara. Preparatul tau vedeta poate fi chiar una dintre aceste salate.
 

7. Combina fructele de mare cu verdeata verii
 

Una dintre cele mai gustoase salate de vara sunt cele din fructe de mare combinate cu verdeata. Poti pregati, de exemplu, o salata de rucola cu creveti. Este un preparat usor, potrivit pentru cina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului