Ardeii copti sunt un preparat popular in toamna. Serviti ca atare, pusi la borcan, folositi in zacusca sau in alte preparate, ardeii copti reprezinta unul dintre cele mai des intalnite preparate in aceasta perioada.
Pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor, este bine sa tii cont de cateva detalii. Iata cum sa faci ardei copti .
1 Alege ardeii
Alegerea ardeilor este una dintre cele mai importante etape. Opteaza pentru ardei grasi de talie mica si medie, pentru ca cei mari tind sa fie atosi si tari. Ardeii grasi trebuie sa aiba o textura proaspata, crocanta si ferma. Nu folosi niciodata legume moi, pentru ca ardeii copti vor avea un gust neplacut. De asemenea, evita ardeii care prezinta pete.
2 Spala si curata ardeii
Spala ardeii foarte bine, taie codita si capacul, apoi elimina semintele si cojile de pe peretii interiori. Ardeii mici ii poti lasa intregi. Pe ceilalti ii poti taie in jumatate.
3 Coace ardeii
Ardeii copti pot fi facuti in multe feluri: pe soba, pe gratar, in cuptor, chair si la cuptorul cu microunde. Daca faci ardeii in cuptor, pune-i la 220 grade Celsius, intr-o tava tapetata cu foile de aluminiu. Daca ii faci la gratar, incinge gratarul la foc mediu si pune ardeii grasi pe gratarul uns.
4 Raceste ardeii copti
Lasa ardeii cam 30 de minute sa se raceasca, acoperiti cu o carpa umezita. Astfel, coaja va putea fi curatata mai usor. Ii poti pune si intr-un recipient cu capac. Procesul de racire ajuta ca pielita sa poata fi scoasa mai usor.
5 Curata ardeii copti
Negreala se poate curata manual sau cu un cutit. De asemenea, poti folosi unealta de curatat coaja pentru fructe si legume. Inlatura negreala, pielita, semintele si membranele.
6 Condimenteaza si pregateste ardeii
Dupa ce au fost curatati de negreala, ardeii copti pot fi consumati ca atare, murati sau folositi pentru alte retete. Daca vrei sa-i condimentezi, adauga peste ei ulei de masline si plante aromatice precum oregano, busuioc sau cimbru. Pentru a face o marinata , amesteca ulei, otet, usturoi, sare si piper, apoi pune ardeii in aceasta marinata, jumatate de ora.