Sfaturi culinare

#deosebire miere #miere artificiala #miere naturala #miere #sfaturi culinare

Cum sa deosebesti mierea naturala de cea falsificata

Mierea este un produs usor de falsificat. Din pacate, in multe dintre magazine mierea nu este 100% naturala, chiar daca pe eticheta nu se precizeaza acest lucru. Mierea poate fi "inmultita" foarte usor cu zahar ars sau glucoza industriala. Iata trei moduri simple prin care iti poti da seama daca mierea este naturala sau falsificata.

 

Testul servetelului

O metoda simpla si la indemana este picurarea mierii pe un servet de bucatarie, din bumbac. Daca mierea este naturala 100%, servetul nu se va pata. In schimb, in cazul mierii falsificate, pe acesta vei putea observa pete galbui.

Testul sugativei

Pe o bucata de sugativa, toarna o lingurita de miere. Daca aceasta este absorbita rapid, inseamna ca este falsificata. Mierea produsa in mod natural, nu poate fi absorbita de sugativa.

Testul paharului

Umple un pahar cu apa, la temperatura camerei si toarna in acesta o lingurita de miere. Mierea naturala nu se va dizolva imediat, ci se va depune. O miere miere falsificata se va dizolva rapid, potrivit realitatea.net.


Sursa foto: peterturchin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului