Sfaturi culinare

#coacere ardei #curatare ardei copti #ardei copti #sfaturi culinare #ardei

Cum sa decojesti cu usurinta ardeii copti

Ardeii copti sunt de nelipsit din orice gospodarie in acest sezon. Cu toate acestea cea mai dificila parte a prepararii lor este curatarea dupa coacere. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa coci ardeii mai usor.

Cum alegi ardeii

Pentru ca ardeii sa poate fi curatati cu usurinta, este important in primul rand sa cumperi ardei cat mai carnosi si de forma regulata. Daca acestia sunt incovoiati nu se vor coace uniform, pulpa rupandu-se in momentul decojirii.

De asemena este foarte important ca ardeii sa fie proaspeti. Daca observi ca incep sa se vestejeasca mai bine pune-i la o mancare.

Cum se coc ardeii

Coace ardeii pe o plita/tabla direct pe focul aragazului. Daca ai posibilitatea ii poti coace pe gratar, acestia fiind si foarte gustosi.

Intoarce ardeii din cand in cand e pe o parte pe alta pana cand se coc uniform. Nu pleca de langa ei deoarece se ard rapid.

Cum se decojesc ardeii

Pune ardeii intr-un castron sau intr-o oala presara sare pe ei si acopera-i cu un capac sau o carpa groasa de bucatarie. Dupa ce au ajuns la temperatura camerei poti incepe sa-i cureti.

Ia langa tine si un castron cu apa pentru a indeparta cu usurinta cojile mici ce ti se lipesc pe maini.

Vei oberva ca daca urmezi toti acesti pasi ardeii se vor curata in doar cateva minute.

Atentie! Nu tine ardeii intr-un vas cu apa. Vor absorbi apa, devenind mai putin gustosi!

Sursa foto: agro.afacereamea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului