Cum alegi ardeii
Pentru ca ardeii sa poate fi curatati cu usurinta, este important in primul rand sa cumperi ardei cat mai carnosi si de forma regulata. Daca acestia sunt incovoiati nu se vor coace uniform, pulpa rupandu-se in momentul decojirii.
De asemena este foarte important ca ardeii sa fie proaspeti. Daca observi ca incep sa se vestejeasca mai bine pune-i la o mancare.
Cum se coc ardeii
Coace ardeii pe o plita/tabla direct pe focul aragazului. Daca ai posibilitatea ii poti coace pe gratar, acestia fiind si foarte gustosi.
Intoarce ardeii din cand in cand e pe o parte pe alta pana cand se coc uniform. Nu pleca de langa ei deoarece se ard rapid.
Cum se decojesc ardeii
Pune ardeii intr-un castron sau intr-o oala presara sare pe ei si acopera-i cu un capac sau o carpa groasa de bucatarie. Dupa ce au ajuns la temperatura camerei poti incepe sa-i cureti.
Ia langa tine si un castron cu apa pentru a indeparta cu usurinta cojile mici ce ti se lipesc pe maini.
Vei oberva ca daca urmezi toti acesti pasi ardeii se vor curata in doar cateva minute.
Atentie! Nu tine ardeii intr-un vas cu apa. Vor absorbi apa, devenind mai putin gustosi!
Sursa foto: agro.afacereamea.ro