Sfaturi culinare

#curatarea ardeilor copti #ardei copt

Cum sa cureti ardeii copti in timp record. Secretul pe care trebuie sa-l stie toate gospodinele

Ardeii kapia, cei mai buni ardei pentru copt, se gasesc din belsug pe tarabe. Este, din nou, acel moment din an in care gospodine coc ardei pentru a-I congela, pentru a-I conserva sau pentru a-I pune la zacusca ori alte preparate.

Cea mai dificila sarcina insa, nu este coptul, ci curatatul ardeilor de coaja. Cand coci kilograme intregi intr-o singura zi, curatatul poate deveni o adevarata povara. Exista insa un truc pe care gospodinele trebuie sa-l stie pentru a-si face munca mai usoara. Iata, asadar, trucul care te va ajuta sa cureti ardeii copti in doar cateva secunde.

Dupa ce ai copt ardeii adauga-I intr-o oala incapatoare si presara putina sare pe ei. Acopera-i si lasa-I sa stea paana se umple oala, repetand procedura. Ardeii se lasa sa stea acoperiti in oala pana in momentul in care ajung la temperatura camerei.

Dupa ce ai terminat de copt toti ardeii, si acestia s-au racit, este momentul sa incepi sa-I cureti de coaja. Vei observa ca sarea si aburul format te vor ajuta sa ii cureti de coaja in timp record.   

Ce faci cu semintele

Daca doresti sa-i cureti si de seminte, dupa pasul anterior trebuie sa pui toti ardeii curatati intr-o alta oala, curata. Cand ai terminat de curatat coaja, pregateste pungile sau recipientele in care-i vei depozita.

Incepe prin a aseza cate un ardei pe un tocator. Cresteaza-l cu grija, de la baza pana la varf. Cu ajutorul cutitului indeparteaza semintele si cotorul. Ardeiul curatat poate fi pus ca atare in recipient, sau poate fi taiat, in functie de cum doresti sa-l folosesti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului