Sfaturi culinare

#conserve #legume de vara #porumb

Cum sa conservi porumbul fiert pentru iarna

Daca te gandesti ca la iarna iti va fi pofta de porumb fiert , atunci ar fi bine sa iti pregatesti cateva borcane de porumb fiert conservat care sa-ti potoleasca pofta. Iata cum poti pregati conserve care sa-ti pastreze porumbul fiert pana la iarna.

1 Alege porumbul ca si cum l-ai fierbe normal
 

Cumpara porumb “in lapte” ca sa-l fierbi. Alege porumbul cu boabele foarte moi care atunci cand sunt presate, iese un lichid laptos.
 

2 Nu lasa porumbul sa se invecheasca
 

Fierbe porumbul chiar in ziua in care l-ai adus acasa. Nu-l lasa sa se invecheasca pentru ca stand, porumbul se intareste si ofileste. Iar porumbul fiert nu trebuie sa fie tare.
 

3 Fierbe porumbul de doua ori
 

Unul dintre secretele porumbului fiert conservat este acela ca este fiert in doua reprize, in doua zile consecutive. Pune stiuletii la fiert in prima zi si lasa-i sa clocoteasca timp de 30 – 40 de minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Lasa-i sa se raceasca, pune-i la rece pana a doua zi, cand ii pui din nou la fiert, lasandu-i 20 de minute dupa ce apa a inceput sa clocoteasca.
 

4 Foloseste pentru conservare apa in care ai fiert porumbii
 

Dupa ce s-au racit bine, stiuletii vor merge in borcane curate: foloseste borcane de 800 de grame sau mai mari, in functie de cat de mari sunt porumbii. Daca este nevoie rupe-i in doua si pune-i in borcan . Adauga peste ei apa in care i-ai fiert.
 

5 Poti adauga o aspirina in fiecare borcan
 

In fiecare borcan cu stiuleti fierti poti pune cate o aspirina, pentru a ajuta la pastrarea lor in stare buna.
 

6 Foloseste borcane cu capace care sa se inchida etans
 

Pentru ca porumbul sa se pastreze bine, un lucru necesar ar fi ca aerul sa nu reuseasca sa patrunda in interiorul borcanului. De aceea, ai nevoie de borcane cu capace care sa se inchida cat mai etans.
 

7 Fierbe-le la bagne marie
 

Pentru a ajuta la conservarea cat mai bine a porumbului, dupa ce l-ai pus in borcane, il poti steriliza cu ajutorul procedeului de bagne marie. Aseaza borcanele intr-o cratita , lasa-le sa fiarba cel putin 30 de minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca invelite intr-o patura.
 

8 Poti pune porumbul fiert si la congelator
 

Daca ai un congelator mare, il poti folosi si pentru a pastra porumbul fiert pentru mai mult timp. Dupa ce ai fiert stiuletii, pune-i in pungi de plastic pentru congelator care se inchid la gura. Baga-i in congelator si lasa-i acolo, fara a-i dezgheta, pana la momentul in care ii vei consuma. Nu pune mai mult de doi stiuleti in punga, ideal fiind sa pui cate un singur stiulete.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului