Sfaturi culinare

#fasole #congelator #fierbere

Cum sa conservi fasolea verde la congelator

Daca vrei sa ai fasole verde tot timpul anului, atunci conserva fasolea proaspata, frageda, de la inceputul verii. Iata ce trebuie sa faci:

1 Alege fasole verde cat mai proaspata
 

Cu cat a fost culeasa mai curand, cu atat isi va pastra mai bine valorile nutritive .

Fasolea trebuie sa fie dezvoltata bine, usor crocanta, cu o coaja neteda si boabe mici si fragede. Evita sa congelezi fasole verde care are cocoloase sau este vascoasa, deoarece aceasta nu mai este fasole tanara. De asemenea, fasolea verde nu trebuie sa fie ingalbenita, cu cocoloase, ofilita sau moale.
 

2 Opareste fasolea verde
 

Fasolea verde proaspata trebuie sa fie oparita inainte de a fi pusa la congelator . Se evita astfel distrugerea nutrientilor de catre anumite enzime sau bacterii.

Rupe coditele si taie fasolea in bucati. Fierbe niste apa si scufunda fasolea verde in ea pentru 3 minute, apoi scoate-o si pune-o in apa rece, pentru acelasi timp. Astfel, vei opri procesul de fierbere.
 

3 Pregateste fasolea verde pentru congelare
 

Usuca fasolea si pune-o in pungi de plastic pentru congelare. Trebuie scos aerul, apoi inchise bine. Pune etichete pe fiecare punga. Ar trebui sa poti folosi aceasta fasole pentru o perioada de pana la un an.
 

4 Pune pungile la congelator
 

Nu-ti mai ramane decat sa depozitezi fasolea verde in congelator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului