Sfaturi culinare

#vinete #conserve #congelator

Cum sa congelezi vinetele coapte

Esti fan al salatei de vinete sau al mancarurilor cu vinete si te gandesti ca vei vrea sa te bucuri de aceste mancaruri si la iarna ? Pune la copt vinete, ca si cum le-ai pregati pentru consum imediat, apoi congeleaza-le. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a te bucura de vinetele coapte si peste cateva luni. 
 

1 Cumpara vinete care au ajuns la maturitate 
 

Atunci cand pregatesti vinete pentru iarna, este indicat sa alegi vinete bine coapte. Culoarea lor trebuie sa fie neagra, aspectul lucios, iar marimea sa fie numai buna pentru aragazul tau. Nu alege vinete prea mari pentru ca odata asezate pe foc nu se vor coace bine, datorita modului in care este dispusa flacara.
 

2 Coace-le ca si cum le-ai pregati pentru salata de vinete
 

Odata ajunse acasa, vinetele trebuie sterse bine, ca sa nu aiba urme de pamant. Aseaza-le apoi pe foc: poti folosi pentru a coace vinete fie un gratar, fie o tabla asezata deasupra ochiului de la aragaz, fie plita, daca ai o soba de gatit. Intoarce-le pe toate partile, astfel incat sa se coaca uniform. Dupa ce s-au copt, da-le deoparte.
 

3 Curata-le ca si cum le-ai folosi imediat
 

Cat inca sunt calde, curata-le de coaja, folosind un castron cu apa rece, in care sa inmoi degetele daca simti ca sunt prea fierbinti. Ai grija sa le inlaturi toate resturile de coaja, pentru ca acestea vor lasa un gust amarui si vor da bucatilor de vinete un aspect inestetic.
 

4 Lasa-le sa se raceasca si sa se scurga bine
 

Dupa ce le-ai curatat, lasa-le pe un fund sa se raceasca si sa se scurga bine. Vinetele pot sta astfel cateva ore, chiar si pana a doua zi.
 

5 Pune-le in pungi noi, care sa poate fi vidate
 

Urmatorul pas va fi asezarea vinetelor in pungi, care vor merge in congelator. Foloseste pungi de plastic noi, care sa poata fi vidate si care se inchid bine. Nu refolosi pungi pentru ca mirosul sau posibile urme ale alimentelor care au fost depozitate inainte in ele se pot impregna in vinete.
 

6 Scoate aerul din pungi, apoi sigileaza-le
 

Dupa ce ai pus vinetele coapte in pungi, scoate aerul ramas in interiorul acestora prin presare. Nu folosi obiecte ascutite pentru a scoate aerul, acestea vor face ca aerul sa poata ajunge la vinete si sa le grabeasca deteriorarea.

Sigileaza pungile dupa ce ai scos aerul din interior.
 

7 Pune vinetele la congelator
 

Odata sigilate, pungile pot merge la congelator. Aseaza-le frumos, intr-o parte unde sa nu se amestece cu alte alimente congelate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare