Sfaturi culinare

# coacere vinete #vinete coapte

Cum sa coci corect vinetele pentru a avea un gust desavarsit

Putina lume stie cum se coc vinetele in mod corect, pentru a avea un gust desavarsit. Vrei sa te delectezi cu o salata de vinete delicioasa? Avem pentru tine cateva sfaturi care te vor ajuta sa prepari cele mai bune vinete coapte.

Cum se coc vinetele corect

Pe vremuri, bunicii nostri coceau vinetele pe jar. Daca ai norocul sa stai la curte si poti face acest lucru, vinetele tale vor fi cele mai gustoase.

In schimb, daca stai la bloc si nu dispui de acest privilegiu, este important ca vinetele sa fie copate direct pe ochiul aragazului.

Pentru a evita sa cureti aragazul, tapeteaza-l mai intai cu folie de aluminiu, avand grija ca ochiul acestuia sa fie liber. Parinde focul si plaseaza vinetele direct pe flacara. Intoarce-le de pe o parte pe alta pana cand sunt bine facute.

Odata ce aceastea sunt gata, se scot pe o tava si se curata imediat. Nu astepta ca acestea sa se raceasca, deoarece gustul lor se va schimba. Acelasi lucru se intampla si cu culoarea acestora. Cu cat le cureti mai repede de coaja, cu atat vor ramane mai albe. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului