Sfaturi culinare

#legume #linte

Cum sa alegi si sa depozitezi lintea

Lintea este o leguma hranitoare, bogata in acid folic, fibre, proteine, fier, vitamina B1 si altele. Folosita adecvat, lintea poate ajuta la prevenirea afectiunilor inimii si la sporirea energiei in organism. Exista insa mai multe feluri de linte , asa ca este bine sa stii cum o alegi si cum o pastrezi pana la folosirea ei in bucatarie.

Cum sa alegi lintea
 

1 Lintea se gaseste in mai multe culori, portocalie, verde, galbena, maronie, rosie. Continutul de fibre difera de la un tip la altul. Tipurile cele mai recomandate sunt lintea maronie si lintea verde, deoarece ele isi pastreaza cel mai bine forma si proprietatile in urma fierberii. Alte tipuri tind sa se transforme intr-o pasta .

2 Gasesti linte in magazine sub forma varsata sau ambalata, in punga sau la cutie. Lintea varsata nu trebuie sa se afle intr-un loc cu umezeala sau langa o sursa de umezeala. Lintea ambalata nu trebuie sa contina aditivi.

De asemenea, este foarte important sa se examineze cu atentie boabele de linte. Acestea nu trebuie sa fie perforate, iar pachetul sa nu aiba urme de insecte, paraziti sau larve.

Lintea la cutie nu trebuie sa aiba ambalajul deformat sau umflat, pentru ca o astfel de stare poate facilita aparitia unor microorganisme daunatoare.

3 Lintea trebuie neaparat sa aiba pe ambalaj un termen de garantie. Ea nu poate fi consumata peste ani si ani, chiar daca uneori exista aceasta idee gresita ca ea poate fi pastrata oricat de mult timp.
 

Cum sa depozitezi lintea
 

1 Lintea trebuie depozitata intr-un recipient vidat, pus intr-un loc intunecat si uscat. Este recomandat ca locul in care o depozitezi sa fie ferit de soare si de umezeala. Astfel pastrata, lintea va rezista cam 1 an. Daca cumperi linte in perioade diferite, depoziteaza-le de fiecare data separat, nu in acelasi recipient. In timp, lintea ajunge la un anumit nivel de uscare si va necesita un timp anume pentru a fierbe, de aceea nu este recomandat sa o amesteci.

2 Lintea care a fost gatita si nu a putut fi consumata la o singura masa poate sa fie depozitata in frigider , pentru o perioada de pana la 3 zile.

3 Este nerecomandata congelarea in cazul acestei legume. Lintea isi pierde textura si proprietatile daca este tinuta la congelator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului