Sfaturi culinare

#pepeni injectati romania #peoeni #pepene verde

Cum recunosti pepenii injectati cu substante interzise. Evita-i deoarece iti pun sanatatea in pericol

Pepenii sunt fructele care nu lipsesc din casa niciunei persoane din Romania in perioada aceasta a anului. Cererea mare a acestor fructe ii face pe producatori sa isi sporeasca culturile. Multi dintre acestia apeleaza la injectarea pepenilor cu substante periculoase, unele dintre acestea interzise in Europa. 

Pepenii sunt adesea culesi inainte de a se coace, pentru ca producatorii sa faca un profit mai mare, la inceput de sezon. Acesti pepeni sunt apoi injectati cu substante speciale, de catre fermieri, care au rolul de a ii face sa se coaca accelerat.

Una dintre substantele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creste si a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanta folosita la accelerarea cresterii si in SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisa in Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe soareci in SUA, observandu-se ca, la doza maxima administrata, 400 de grame pe kilogram de masa corporala, apare alopecia. De asemenea, soarecii au scazut in greutate pe parcursul testelor, scrie  gandul.info.

Aceasta substanta este inca folosita de fermierii care doresc sa faca profit, chiar daca este interzisa.  Prin urmare, cumparand acesti pepeni iti pui sanatatea in pericol.

Cum recunosti pepenii injectati

Este foarte usor sa recunosti pepenii injectati, insa doar dupa ce ii tai. Acesti pepeni, care sunt culesi inainte de a se coace au samburii nedezvoltati. Samburii pepenilor injectati au culoare alba si sunt mult mai mici decat ar fi normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare