Pepenii sunt adesea culesi inainte de a se coace, pentru ca producatorii sa faca un profit mai mare, la inceput de sezon. Acesti pepeni sunt apoi injectati cu substante speciale, de catre fermieri, care au rolul de a ii face sa se coaca accelerat.
Una dintre substantele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creste si a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanta folosita la accelerarea cresterii si in SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisa in Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe soareci in SUA, observandu-se ca, la doza maxima administrata, 400 de grame pe kilogram de masa corporala, apare alopecia. De asemenea, soarecii au scazut in greutate pe parcursul testelor, scrie gandul.info.
Aceasta substanta este inca folosita de fermierii care doresc sa faca profit, chiar daca este interzisa. Prin urmare, cumparand acesti pepeni iti pui sanatatea in pericol.
Cum recunosti pepenii injectati
Este foarte usor sa recunosti pepenii injectati, insa doar dupa ce ii tai. Acesti pepeni, care sunt culesi inainte de a se coace au samburii nedezvoltati. Samburii pepenilor injectati au culoare alba si sunt mult mai mici decat ar fi normal.