Sfaturi culinare

#pregatire masa #masa sanatoasa #sfaturi culinare

Cum pregatesti rapid o masa sanatoasa

Adoptarea unei diete sanatoase reprezinta o modalitate eficienta pentru a preveni problemele de sanatate si pentru a obtine un corp armonios. In contextul pandemiei, cei mai multi dintre noi ne-am limitat activitatile fizice, iar singura arma prin care putem combate efectele sedentarismului ramane alimentatia corecta si echilibrata.

Cauti idei pentru a pregati rapid mese sanatoase? Ce spui de propunerile noastre?

Consuma alimentele raw

Dieta raw a devenit un trend printre cei care isi doresc sa adopte un stil de viata sanatos. De multe ori, prepararea in exces a unor alimente le amelioreaza proprietatile benefice, de aceea o alternativa foarte buna este consumarea cruda a acestora. Poti urma principiile regimului alimentar raw atunci cand iti doresti un detox al organismului sau le poti transforma chiar intr-un stil alimentar definitiv. Mai ales ca vara se apropie si vei avea la dispozitie legume si fructele proaspete si delicioase, poti experimenta si tu dieta raw.

Foloseste un air fryer

Prajirea cu ajutorul aerului este o metoda de gatit inovativa la care poti apela de fiecare data cand iti doresti o masa sanatoasa, pregatita rapid si fara efort. Un aparat de gatit air fryer este ajutorul perfect in bucataria ta, cu ajutorul acestuia eliminand nevoia de a adauga ulei pentru a obtine diverse preparate savuroase. De exemplu, atunci cand ai pofta de cartofi prajiti, ii poti gati folosind o friteusa cu aer, fara sa folosesti grasimi. In plus, poti utiliza un astfel de aparat si pentru pregatirea carnii, inclusiv a pestelui - incearca un file de somon pregatit la friteusa cu aer!

Alege semipreparate sanatoase

Sa recunoastem: produsele semi-preparate ne fac viata mai usoara si mesele mai gustoase! Totusi, daca vrei sa urmezi o dieta sanatoasa, renunta la fast food, mixurile de branzeturi grase, foietaje si alte alimente care au un continut ridicat de calorii si de grasimi. In schimb, cumpara peste congelat de la Food Concierge, pe care il poti servi cu o portie de orez instant si cu un amestec de salata la punga sau cu o portie generoasa de legume congelate.

Gateste la abur

Gatirea la abur a alimentelor pe care le consumi este un pas esential catre un stil de viata sanatos. Poti gati astfel aproape orice tip de aliment, de la legume si carne, pana la peste si fructe de mare. Pentru un plus de savoare, adauga deasupra produselor pe care vrei sa le prepari sare (si alte condimente, dupa gust) si pulverizeaza ulei de masline. Mirodeniile vor mentine, de asemenea, o textura placuta a alimentelor astfel pregatite.

Avantajele alimentatiei echilibrate sunt numeroase si, in plus, nu este atat de dificil sa iti prepari mancaruri sanatoase chiar daca nu ai mult timp la dispozitie de petrecut in bucatarie. Selectand atent alimentele pe care le consumi si eliminand metodele mai putin sanatoase de pregatire a acestora vei putea experimenta beneficiile pe care le ofera o dieta adecvata.

Sursa foto: pexels.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului