Sfaturi culinare

#cozonac proaspat

Cum pastrezi cozonacul proaspat dupa ce l-ai taiat: trucuri mai putin stiute

Cozonacul este un desert traditional nelipsit de pe mesele romanilor in perioada sarbatorilor. Pufos, aromat si plin de savoare, cozonacul trebuie sa fie la fel de bun chiar si dupa cateva zile de la taiere. Pentru a-l pastra proaspat si delicios, exista cateva trucuri mai putin cunoscute pe care le poti aplica.

Ambalarea corecta – secretul longevitatii

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a mentine prospetimea cozonacului este sa-l ambalezi corect imediat dupa taiere.

Foloseste folie alimentara: Infasoara cozonacul strans in folie alimentara, asigurandu-te ca taietura este bine acoperita pentru a preveni uscarea.

Pungi cu zip: Daca nu ai folie alimentara, pune-l intr-o punga resigilabila, eliminand cat mai mult aer posibil. Acest truc pastreaza cozonacul moale si aromat mai multe zile.

Hartie de copt: Daca preferi o varianta mai naturala, infasoara-l in hartie de copt, apoi in folie de aluminiu, pentru a mentine umiditatea.

Depozitarea in locul potrivit

Locul in care pastrezi cozonacul este la fel de important ca modul in care il ambalezi.

La temperatura camerei: Cozonacul rezista cel mai bine la temperatura camerei, intr-un loc racoros si uscat, ferit de razele directe ale soarelui sau de sursele de caldura.

In frigider: Daca vrei sa-l pastrezi pentru mai mult timp, frigiderul este o optiune buna, dar asigura-te ca este bine ambalat pentru a nu absorbi mirosuri din frigider.

Congelarea cozonacului – solutia pe termen lung

Daca ai mai mult cozonac decat poti consuma in cateva zile, congelarea este cea mai buna solutie.

Felii sau bucati mici: Taie cozonacul in felii sau bucati mai mici inainte de a-l congela. Astfel, vei putea dezgheta doar cantitatea de care ai nevoie.

Ambalaj dublu: Infasoara bucatile in folie alimentara si apoi pune-le in pungi speciale pentru congelator. Acest lucru previne arderea cauzata de congelare.

Dezghetare corecta: Cand vrei sa il consumi, scoate cozonacul din congelator si lasa-l sa se dezghete treptat la temperatura camerei. Nu il incalzi direct, deoarece isi poate pierde textura pufoasa.

Alte trucuri utile

Merele sau feliile de paine: Pune o felie de mar sau paine in punga in care pastrezi cozonacul. Acestea vor ajuta la mentinerea umiditatii, pastrandu-l pufos mai mult timp.

Nu lasa cozonacul expus: Daca il lasi neacoperit, se va usca rapid si isi va pierde din aroma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare