Acest fruct contine o cantitate mare de flavonoide si uleiuri esentiale, care sunt de mare ajutor in prevenirea si incetinirea imbatranirii premature a pielii, pe langa faptul ca sucul va actiona ca un antioxidant si va oferi hidratare, favorizand productia de colagen.
Potrivit Mayo Clinic, numai sucul este o sursa excelenta de potasiu, un mineral care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si a functiei celulare.
De multe ori insa, atunci cand suntem la cumparaturi este foarte greu sa ne dam seama care sunt portocalele coapte, zemoase si cu un gust dulce.
Cu siguranta v-ati confruntat cu aceasta situatie si, in loc sa luati acasa cele mai bune bucati de portocale, ati luat unele fara suc. Pentru ca acest lucru sa nu se mai intample, va vom impartasi cateva sfaturi simple pe care le puteti pune in aplicare pentru a va asigura ca ati ales cele mai bune portocale din supermarket.
In primul rand, atunci cand alegi portocalele trebuie sa acorzi o mare atentie cojii. Aceasta trebuie sa fie lucioasa, sa aiba o culoare uniforma si neteda. Daca prezinta pete maronii, este posibil ca fructul sa se fi copt prea mult si sa fie deja alterat.
Semnul cel mai evident pentru aceasta sarcina este caliciul, zona in care portocala se uneste cu pomul si care, atunci cand este taiata, ramane ca un mic cerc in coaja; acesta trebuie sa fie verde, deoarece va indica faptul ca este o portocala proaspata.
Simtul nostru olfactiv nu da niciodata gres, asa ca, atunci cand le mirosim, putem identifica faptul ca au o aroma puternica de citrice. Daca se intampla acest lucru, cu siguranta va fi o portocala dulce.
Evitati sa cumparati portocale care au umflaturi, pete intunecate sau cu o coaja mata, acesta este un semn foarte evident ca nu sunt cele mai bune.