Sfaturi culinare

# alegere portocale #portocale

Cum iti dai seama daca portocalele din supermarket sunt coapte si dulci

Portocalele sunt unul dintre fructele care pot fi savurate in orice moment al zilei atat sunt forma de suc, cat si ca atare. Ele sunt bogate in vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar.

 

Acest fruct contine o cantitate mare de flavonoide si uleiuri esentiale, care sunt de mare ajutor in prevenirea si incetinirea imbatranirii premature a pielii, pe langa faptul ca sucul va actiona ca un antioxidant si va oferi hidratare, favorizand productia de colagen.

Potrivit Mayo Clinic, numai sucul este o sursa excelenta de potasiu, un mineral care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si a functiei celulare.

De multe ori insa, atunci cand suntem la cumparaturi este foarte greu sa ne dam seama care sunt portocalele coapte, zemoase si cu un gust dulce.

Cu siguranta v-ati confruntat cu aceasta situatie si, in loc sa luati acasa cele mai bune bucati de portocale, ati luat unele fara suc. Pentru ca acest lucru sa nu se mai intample, va vom impartasi cateva sfaturi simple pe care le puteti pune in aplicare pentru a va asigura ca ati ales cele mai bune portocale din supermarket.

In primul rand, atunci cand alegi portocalele trebuie sa acorzi o mare atentie cojii. Aceasta trebuie sa fie lucioasa, sa aiba o culoare uniforma si neteda. Daca prezinta pete maronii, este posibil ca fructul sa se fi copt prea mult si sa fie deja alterat.

Semnul cel mai evident pentru aceasta sarcina este caliciul, zona in care portocala se uneste cu pomul si care, atunci cand este taiata, ramane ca un mic cerc in coaja; acesta trebuie sa fie verde, deoarece va indica faptul ca este o portocala proaspata.

Simtul nostru olfactiv nu da niciodata gres, asa ca, atunci cand le mirosim, putem identifica faptul ca au o aroma puternica de citrice. Daca se intampla acest lucru, cu siguranta va fi o portocala dulce.

Evitati sa cumparati portocale care au umflaturi, pete intunecate sau cu o coaja mata, acesta este un semn foarte evident ca nu sunt cele mai bune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare