Sfaturi culinare

#mancare #sfaturi culinare #pui # pulpe pui # retete pui # ciocanele pui # pui transat

Cum folosesti diversele parti ale puiului in bucatarie

Desi sunt multe retete in care poti folosi diverse parti ale puiului, indiferent de alegere , puiul transat este specific in unele cazuri anumitor feluri de mancare. Ciocanelele, de exemplu, sunt mai potrivite pentru o gustare decat pulpele intregi.

Iata in continuare cum sa folosesti diversele parti ale puiului in bucatarie:
 

1. Puiul intreg
 

Puiul intreg se face la rotisor sau in cuptor si transeaza dupa ce a fost gatit. Acesta se serveste in general cu , prajite sau facute la gratar. Incearca o friptura de pui cu legume la cuptor.
 

2. Pieptul de pui
 

Pieptul de pui poate fi prajit in tigaie, facut la cuptor, pe gratar sau fiert, chiar tocat, astfel incat constituie un aliment versatil, potrivit in multe retete. Carnea din pieptul de pui poate fi inclusiv marinata , faramitata sau umpluta, pregatindu-se din ea rulade, supe, fripturi, chiftele etc. Un alt avantaj al acesteia il reprezinta cantitatea foarte redusa de grasime, care oricum poate fi eliminata. Din acest motiv, pieptul de pui este o alegere potrivita inclusiv pentru diete si pentru copii.

Pieptul de pui este cea mai potrivita alegere pentru salate si sandwichuri, unde este nevoie de bucati de carne slaba, fara os. Incearca o reteta de lipie de pui cu avocado.
 

3. Aripioarele de pui
 

Aripioarele de pui se folosesc fierte in supe sau tocanite, precum papricasul unguresc, dar pot fi si prajite in pesmet si servite cu diverse sosuri si marinate. De obicei, aripioarele sunt mai ieftine comparativ cu alte parti ale puiului. Incearca o reteta de aripi de pui cu menta si miere.
 

4. Pulpele de pui
 

Pulpele se prepara intregi sau taiate in jumatate. Acestea se gatesc in tigaie, la cuptor, pe gratar, inclusiv se pot fierbe. Pentru o reteta deosebita, se pot face copane in foetaj sau copane umplute. Incearca 10 retete de pulpe de pui.
 

5. Gatul
 

Gatul de pui este folosit uneori in mancarurile in care se pun mai multe parti din pasare, inclusiv organe interne . Este cazul supelor sau tocanitelor.
 

6. Spatele
 

Spatele de pui este bun pentru a obtine o supa de pui, necesara pentru alte feluri de mancare. Ca atare, spatele de pui se foloseste in general in ciorbe cu zarzavat .
 

Sursa foto: gourmetsleuth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului