Sfaturi culinare

#martipan #sfaturi culinare #figurine martipan

Cum faci figurine din martipan

Daca in copilarie iti placea sa modelezi plastilina, poti face acest lucru si in bucatarie, din martipan . Invata sa creezi figurine haioase, in chip de animalute, plante sau modele abstracte si foloseste-le pentru a decora preparatele culinare.

1. Pregateste materialul pentru figurine

Inainte de a modela, ai nevoie de material. Acesta este martipanul pregatit in casa. Poti prepara foi sau rulouri de martipan din migdale si zahar, la care se adauga diverse arome: apa de trandafiri, suc de lamaie, miere etc. Afla in continuare Cum sa faci martipan.

2. Ustensile pentru figurine de martipan

Pentru modelarea martipanului, poti achizitiona un set special. Un astfel de set contine cutite, raclete, accesorii pentru sculptura, pensete cu dinti etc. In general, intr-un set sunt intre 6 si 12 ustensile pentru prelucrarea martipanului.

De exemplu, poti folosi un decupator pentru frunze, altul pentru flori, altul pentru ursulet etc. Pentru a da un plus de stralucire figurinelor tale, poti folosi o vopsea alimentara metalizata, care sa puna in valoare creatiile.

3. Modelarea manuala a figurinelor de martipan

Exista numeroase figurine care pot fi create prin modelarea manuala. Animalele in miniatura, ca de exemplu, purcelusii, se fac din cateva bucati de martipan modelat in diverse forme: mingi, bile turtite, codita rasucita etc.

Cand incerci pentru prima data, fa-o doar pentru tine, nu cand ai un eveniment in familie. In acest fel, nu va exista nicio presiune a timpului. Alege la inceput modele mai simple si evolueaza pe parcurs. Unul dintre modelele clasice pentru martipan sunt trandafirii. Se fac petalele separat si se ataseaza una peste alta, pana cand se obtine trandafirul cu aspect inflorit.

4. Detalii pentru figurine

Foloseste coloranti alimentari si martipan de diverse culori astfel incat figurinele sa fie mai interesante. In cazul figurinelor umane sau a animalelor din martipan, acestea sunt mai vesele si mai interesante daca folosesti culori diferite pentru detalii precum ochii, caciula, incaltamintea etc.

Foto: thechildmindingshop.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului