Sfaturi culinare

#inlocuire alimente #alimente de post #retete de post #sfaturi culinare #retete #retete vegane #retete vegetariene

Cu ce alimente vegetale poti inlocui carnea, lactatele si ouale, din retetele favorite

Tii post sau ai adoptat o dieta vegana? Nu trebuie sa renunti la preparatele favorite, ci doar sa inlocuiesti ingredientele cu unele vegetale. Din fericire, in prezent, asesti o multime de inlocuitori pentru carne, branza, lapte, iaurt si chiar pentru oua.

Carnea

Carnea poate fi inlocuita usor in retetele preferate cu soia. In comert gasesti diferite tipuri de soia, in functie de retetele pe care doresti sa le prepari: soia tocata, ce inlocuieste carnea tocata, soia cubulete, ideala pentru tocanite si alte mancaruri cu legume, in care doresti sa inlocuiesti carnea si bucati mai mari de soia, ideala pentru fripturi la cuptor, ostropel sau alte preparate asemanatoare.

Branza

Si branza poate fi inlocuita cu usurinta. Telemeaua poate fi inlocuita cu branza tofu, extrem de cunoscuta in intreaga lume. In schimb, crema de branza pe care obisnuiai sa o servesti dimineata poate fi inlocuita cu branza din nuci sau branza din midgale. Acestea din urma sunt foarte sanatoase si satioase.

Laptele

In comert, de obicei la rafturile din preparate bio sau de post, poti gasi diverse sortimente de lapte vegetal precum lapte de orez, lapte de cocos, lapte de migdale sau lapte de soia. Pot fi simple, cu diverse aroma sau cu indulcitori, asadar ai grija ce alegi, in functie de modul in care vrei sa-l folosesti.

Iaurtul

In comert exista numeroase sortimente de iaurt vegetal. Cel mai des intalnit este iaurtul din soia, insa exista si sortimente precum iarut de migdale, iaurt de caju sau iaurt din nuca de cocos.

Laptele batut

Laptele batut poate fi obtinut prin amestecarea laptelui de soia cu iaurt de soia. Umple 2/3 cana cu iaurt de soia si completeaza restul cu lapte.

Untul

Untul este cel mai usor de inlocuit in retete. Acesta poate fi inlocuit usor cu margarina vegetala, unt de cocos, unt de cacao sau avocado, in functie de retetele pe care doresti sa le prepari.

Ouale

Cel mai greu de inlocuit in retete, mai ales in cele de prajituri. Astfel, un ou poate fi inlocuit cu:

  • 3 linguri unt de arahide
  • 60 ml suc de mere neindulcit
  • 60 g piure de banane
  • 1 lingura agar agar amestecata cu o lingura de apa
  • 1 lingura de seminte de chia amestecate cu 75 ml de apa
  • 1 lingura de seminte de in macinate amestecate cu 3 linguri de apa

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare