Broccoli aduce o multime de beneficii organismului, insa este deseori evitat, mai ales de copii. Daca te regasesti in aceasta situatie, nu trebuie sa renunti din prima, ci sa cauti modalitati pentru a-l face sa aiba un gust deosebit. Bucatarul celebru Joseph Hadad dezvaluit cateva dintre cele mai apetisante metode care ii vor cuceri pe cei mici.
„Daca copiii nu prea sunt incantati de aceasta leguma si totusi vreti sa o includeti in alimentatia lor, gasiti moduri gustoase de a o camufla. Fie o amestecati intr-un stir-fry de legume crocante gatite in stil asiatic. Fie faceti broccoli pane. Mai puteti face si un piure combinat de cartofi cu broccoli, pe care sa il serviti ca atare sau transformat si el in gnocchi sau chiftelute umplute cu branza. O alta abordare interesanta a piureului de broccoli este amestecarea lui cu o branza tare (tip cascaval, parmezan, etc) si punerea lui pe felii de paine integrala, care apoi sa fie date la gratinat la cuptor. Ies niste bruschette delicioase. Si sa nu uitam de supa-crema.”, a scris Joseph Hadad.
Ce condimente dau savoare retetelor cu broccoli
Exista si condimente care pot fi puse peste broccoli pentru ca aceasta leguma sa aiba un gust foarte bun. Asadar, nu te rezuma doar la condimentele clasice (sarea si piperul):
„Iar daca vorbim de broccoliul cel mai simplu de mancat, sa nu uitam de asezonarea sa. Fie ca este pregatit la aburi, in apa sau la cuptor, are nevoie de multa sare. Iar pentru o combinatie ideala, trebuie sa fie insotit si de o grasime si un acid. Iar de aici, puteti fi creativi cu restul condimentelor adaugate. Puteti pleca de la sare, ulei de masline si zeama de lamaie presarate deasupra si sa adaugati oregano, de exemplu. Sau ulei de susan, otet de orez si sos sriracha. Dar ce ati zice de combinatia de paprika afumata si pulbere de usturoi amestecata cu ulei de masline si zeama de lamaie si broccoliul tavalit prin acest sos? Sau poate zaatar ori amestec de ierburi de Provence. Si alte sosuri clasice merg puse peste broccoli, cum ar fi un tzatziki sau maioneza, daca acesta este rece”, mai scrie chef Joseph Hadad.