Sfaturi culinare

#retete de valentine's day #capsuni #frisca #ciocolata

Cinci deserturi senzuale de Valentine's Day

Dragostea trece prin stomac, spune o vorba. Dar atunci cand dragostea si mancarea se imbina, imaginatia te poate duce departe. De Valentine’s Day, alege unul dintre deserturile senzuale, pentru a le savura impreuna cu persoana iubita. Farfuria si tacamurile sunt optionale.


1 Crema rece de capsuni, de Sfantul Valentin
 

Sursa foto: perfectscoops.blogspot.comCapsunile sunt adesea asociate cu Ziua Indragostitilor si cu momentele romantice, datorita formei lor asemanatoare unei inimi. Pana pe la jumatatea secolului al XIX-lea, capsunile, alaturi de alte fructe perisabile, greu de dobandit, erau consumate numai de catre oamenii bogati.
Pentru cuplurile traditionaliste, cel mai simplu desert este o crema diafana, din capsuni garnisite cu frisca.

Preparatul se face foarte usor si repede, asa ca vei avea mai mult timp de petrecut cu persoana iubita. De servit, poti folosi lingurite sau degetele partenerului.


2 Platou cu fructe si ciocolata topita


Sursa foto: antonnutrition.comCu greu gasesti un desert care starneste imaginatia indragostitului mai mult decat o face ciocolata, in stare solida sau lichida. Cineva spunea odata ca “nu trebuie sa distrugi experienta sublima a ciocolatei printr-un sentiment de vina”. Asadar, tot ce ai de facut este sa te lasi in voia fanteziei.

Pentru a incheia o cina romantica cu o noapte fierbinte, pregateste un platou cu fructe si un castron cu ciocolata topita. Foloseste scobitori sau betisoare de lemn, pentru frigarui mici, ca sa le infigi in bucatelele de fructe si apoi sa le scufunzi in ciocolata. Hraneste-ti partenerul si lasa-te sedus de magia momentului.


3 Capsuni invelite in ciocolata picanta


Sursa foto: ifood. +.+-=-+.+5-+.-+=+-.+- De Ziua Indragostitilor, pregateste la desert cateva capsuni invelite in ciocolata picanta. Preparatul este inedit, datorita gustului dat de chili. Aroma puternica iti va incita simturile.


4 Budinca de merisoare


Sursa foto: kuechengoetter.deDaca iti doresti un desert decadent, incearca o reteta de budinca cu merisoare. Foloseste frisca si fructe proaspete, taiate, pentru un topping cremos si dulce. Nu uita ca preparatul trebuie servit cald, la fel ca un sarut.

 

5 Rulada de mango si fructul pasiunii
 

Sursa foto: heilalavanilla.co.nzPentru un desert racoritor, fa o rulada din fructe exotice, cu mango si maracuja , fructul pasiunii. Acesta din urma este originar din Brazilia, contine multe fibre si are proprietati relaxante. O prajitura cu mango si fructul pasiunii este cremoasa si dulce, foarte potrivita pentru o masa romantica, in care vrei sa te rasfeti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului