Sfaturi culinare

#chutney #condimente #retete chutney #chutney dovleac #chtney ghimbir #condimente fripturi

Chutney de dovleac si ghimbir

Chutney de dovleac si ghimbir este ideal pentru condimentarea fripturilor la cuptor. Poate fi consumat si in diverse sandwich-uri, alaturi de o salata de rucola.


Ingrediente pentru chutney de dovleac si ghimbir

300 grame dovleac taiat in cubulete

150 ml suc de portocala

50 grame pasta din usturoi si ghimbir ras

75 grame stafide

300 grame zahar

1 lingurita seminte de chimion.


Cum se prepara chutney de dovleac si ghimbir

Amesteca intr-o cratita sucul de portocala cu pasta de usturoi si ghmbir, zaharul si stafidele. Lasa pe foc pana da in clocot si pana cand tot zaharul s-a dizolvat.

Adauga apoi dovleacul si chimionul. Amesteca bine si lasa pe foc timp de o ora. La final, dovleacul trebuie sa fie bine fiert, iar compozitia sa devina groasa.


Cum se serveste chutney de dovleac si ghimbir

Chutney de dovleac si ghimbir se serveste cu diverse preparate din carne sau sandwich-uri.

Sursa foto: uktv.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare