Sfaturi culinare

#mancare scumpa #alimente scumpe #delicatese

Cele mai scumpe alimente din lume pe care doar miliardarii și le permit

Cum are gustul luxul? Ei bine, are gust de... foarte scump. Cele mai rafinate ingrediente din lume pot atinge preturi astronomice.

Raritatea si exclusivitatea acestor produse le transforma in delicatese ravnite de cei care apreciaza lucrurile fine in viata si sunt, desigur, dispusi sa plateasca pentru ele.

De la caviar la trufe, sunt cateva alimente foarte scumpe pe care le cunoastem deja. Dar credeai ca toate pizzele si burgerii sunt ieftini? Nu chiar. Mai jos gasesti o lista cu unele dintre cele mai scumpe alimente din lume.

Stridii

Desi pot fi gasite la preturi decente in unele zone ale lumii, stridiile raman totusi un aliment de lux, cu un pret deloc neglijabil.

Sofran

Cunoscut si ca „aurul rosu”, sofranul este cel mai scump condiment din lume. Este nevoie de mii de flori pentru a obtine doar 1 kg de sofran.

Tortul de Craciun al lui Jeong Hong-Yongto

Chef-ul cofetar Jeong Hong-Yongto a lucrat o luna intreaga pentru a crea un tort cu fructe ce contine 223 de diamante. Tortul este expus in Tokyo si are un pret de 1,7 milioane de dolari.

Cartofii La Bonnotte

Acesti cartofi speciali isi iau aroma unica din algele marine din solul in care sunt cultivati si din climatul insulei Noirmoutier din Franta. Pretul? Aproximativ 860 de dolari pe kilogram.

Crab de zapada

Pe 7 noiembrie 2019, un crab de zapada a fost vandut la licitatie in Tottori, Japonia, cu suma de 5 milioane de yeni (aproximativ 46.000 de dolari).

Carne de vita Wagyu

Aceasta carne japoneza este renumita pentru gustul sau deosebit. Vacile sunt rasfatate cu diete speciale, masaje zilnice si perieri, ceea ce duce la o carne de calitate superioara. Pretul? In jur de 50 de dolari pentru 100 de grame.

Foie gras

 

Acest pateu scump este facut din ficatul de rata sau gasca ingrasata. Animalele sunt hranite fortat, ceea ce a dus la interzicerea produsului in unele tari. Pretul mediu este de aproximativ 50 de dolari pe kilogram.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului