Sfaturi culinare

#salate libaneza #mancare libaneza

Cele mai bune salate libaneze pentru vara

Libanezii stiu cu siguranta sa se foloseasca de salate la fiecare masa a zilei. Daca iti plac si tie salatele, cele libaneze de vara iti vor inviora orice meniu deoarece folosesc tot felul de plante aromatice proaspete si legume, chiar si fructe. Combinatiile de condimente din bucataria libaneza si uleiul de masline extravirgin le fac si mai savuroase.

Iata cateva salate libaneze de vara care te vor ajuta sa te racoresti si sa te hranesti in acelasi timp:

1. Salata Tabbouleh (de post) este aproape sinonima cu vara. Aceasta salata libaneza esentiala si este facuta din ierburi taiate fin - patrunjel si menta - peste care se pun rosii, ceapa, castravete si bulgur (grau) sau quinoa. Nu uita sa alegi aceasta salata la urmatoarea comanda de mancare libaneza, sunt sanse mari sa devina preferata ta pe termen lung.

2. Salata Fattoush (de post) are un gust deosebit in mijlocul verii. Salata verde crocanta si legumele proaspete sunt tratate regeste cu sos vinaigrette si menta uscata, usturoi si seminte de susan. Lipia libaneza prajita ce acompaniaza aceasta salata o transforma intr-o salata aperitiv satioasa.

3. Salata Malfouf (de post) este clasica salata de varza reinterpretata in stil libanez. Este o salata crocanta si simpla din varza la care sunt adaugate toate aromele noastre preferate: lamaia, usturoiul, menta, plus cateva cubulete de rosii. Cea mai buna varianta este cea facuta din varza proaspata de la inceputul verii.

4. Pentru iubitorii de masline verzi exista salata Zeitoun (de post) in care maslinele verzi sunt acompaniate de cuburi de ardei gras verde si rosu, rosii, usturoi, ulei de masline, ardei iute, pasta de tomate si condimente libaneze. Combinatia de ingrediente balanseaza perfect aroma maslinelor verzi (fara samburi, evident).

Mare parte din salatele libaneze sunt de post sau pentru vegetarieni, insa exista si salate cu branza. Un exemplu este Salata Royal cu branza, rosii, ardei gras rosu si verde, cimbru si ulei de masline.

Daca nu stii ce salata libaneza sa alegi, mergi la sigur cu salata de rosii cu busuioc. Aromele familiare sunt completate de putin usturoi, ulei de masline si otet balsamic.

Retetele de salate libaneze sunt usoare, colorate si au intotdeauna o aroma bogata. Sunt si foarte crocante iar menta este o constanta in toate retetele (insa poti solicita, atunci cand dai comanda prin telefon, sa o excluda). Comanda salate libaneze de la Mezze sau le poti prepara chiar tu. Iti recomand insa sa le gusti pe cele autentice, facute cu ingrediente traditionale importate direct din Liban si alese pentru calitatea lor exceptionala; toate salatele sunt preparate imediat dupa lansarea comenzii ce urmeaza sa-ti fie livrata. Apoi vei sti exact ce gust sa recreezi la tine acasa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete