Sfaturi culinare

# retete muraturi #muraturi

Ce trebuie sa pui in muraturi ca sa nu se inmoaie sau sa se innegreasca. Secretul pe care trebuie sa il stie toate gospodinele

Vrei sa prepari cele mai gustoase muraturi, care sa reziste in timp si sa nu se innegreasca? Atunci trebuie sa stii si tu acest secret. Mai exact, pentru ca muraturile tale sa fie gustoase tot anul si sa te bucuri de gustul lor savuros intreaga iarna este foarte important sa folosesti sare neiodata. Iodul distruge muraturile.

 

De exemplu, ca sa nu se innegreasca conopida este bine sa folosesti un otet deschis la culoare si sa tii borcanele intr-un loc intunecos.

Pentru ca varza sa nu se inmoaie trebuie sa fii atenta la cantitatea de sare. Este recomandat sa o verifici la cateva zile dupa ce ai pus-o. Gusta zeama, agita butoiul si mai verifica peste alte doua zile daca este indeajuns de sarata, caci sarea o va mentine.

De obicei sarea se lasa la fund si trebuie agitata moarea ca sa se mai dizolve. Daca tot nu are gustul sarat, se mai adauga sare. In unele locuri se practica “pritocirea”: se scoate moarea, se vantura si se pune la loc. Deasupra muraturilor se pune o farfurie sau crengi de visin ca sa stea bine sub saramura. Ideal ar fi insa sa dizolvati bine sarea de la inceput in apa fierbinte pe care s-o lasati sa se raceasca sau s-o turnati chiar fierbinte peste legume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete