Sfaturi culinare

#preparare salata de beouf #cea mai buna salata de beouf #ingredinte salata de beouf # ce sa nu pui in salata de beouf #salata de beouf

Ce trebuie sa faci pentru a prepara cea mai buna salata de boeuf. Ingredientul pe care sa NU il folosesti niciodata

Pregatirile pentru Paste au inceput deja. Gospodinele pregatesc listele cu retete pe care le vor prepara si fac cumparaturile necesare. De pe mase nu va lipsi traditionala salata de boeuf.

Toate gospodinele incearca sa prepare cea mai buna salata pe care sa le-o puna invitatilor pe masa. Reteta este simpla, insa putina neatentie duce la rezultate nedorite.

Ce sa NU pui niciodata in salata de boeuf

Daca vrei sa prepari salata de boeuf clasica, si nu varianta fara carne, aalege carnea de vita, deoarece aceasta ii ofera gustul cel mai bun.  Merge si cu pui, insa gustul nu va mai fi acelasi.

De asemenea, este foarte improtant sa acorzi atentie gogosarilor si castravetilor murati. Daca sunt din comert, gusta-i inainte de a-i folosi. In special gogosarii, care de multe ori sunt dulci, nu acri si vor schimba gustul salatei. Acestia nu trebuie folositi.

Un alt aspect important pe care trebuie sa-l retii legat de castravetii si gogosarii murati este ca acestia retin foarte mult lichid. Prin urmare inainte de a-i pune in salata, dupa ce i-ai tocat, trebuie sa-i storci bine in maini. In caz contrar salata va fi apoasa.

Un alt ingredient pe care nu trebuie sa-l folosesti niciodata in salata de boeuf este maioneza cumparata din comert. Cea mai gustoasa, dar si cea mai sanatoasa, este maioneza preparata in casa.

Cum sa prepari cea mai buna salata de boeuf

Ingrediente:

  • 500 g carne macra de vita
  • 500 g zarzavat (morcovi, radacini de patrunjel, pastarnac, telina)
  • 500g cartofi
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita boabe de piper
  • 2 l apa
  • 250 g boabe de mazare din conserva
  • 250g castraveti si/sau gogosari murati
  • 4-5 lingurite de mustar (sau dupa gust)
  • Maioneza de casa

Cum se prepara

Curata legumele radacinoase si pune-le la fiert. Intr-o alta oala pune la fiert carnea. Cartofii se pun si ei la fiert, separat, cu tot cu coaja.

Cand sunt bine patrunse scoate-le din oala si lasa-le sa se raceasca apoi taie-le cubulete si adauga-le intr-un castron incapator. Adauga peste mazarea scursa bine.

Toaca si castravetii si gogosarii si stoarce-i bine-i de zeama. Adauga-i peste legume si amesteca usor. Verifica daca vrei sa pui mai multi gogosari sau nu, in functie de cat de acra doresti sa iasa.

Adauga apoi doua-trei linguri de maioneza, mustarul, sare si piper si amesteca totul foarte bine. Daca este necesar, adauga mai multa maioneza.

Pune salata pe un platou si acoper-o cu maioneza. Deasupra poti adauga legume si albus de oua pentru a crea diverse decoruri. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului