Sfaturi culinare

#resturi #masa Revelion # mancare masa revelion

Ce sa faci cu resturile ramase de dupa noaptea de Revelion: idei practice si delicioase

Dupa noaptea de Revelion, este aproape inevitabil sa te trezesti cu o multime de resturi de mancare si bautura. In loc sa le arunci, poti sa le transformi in preparate delicioase sau sa le folosesti in mod creativ pentru a evita risipa. Iata cateva idei practice care te vor ajuta sa folosesti tot ce a ramas de pe masa festiva.

 

1. Reinventeaza aperitivele

Resturile de aperitive, cum ar fi branzeturile, mezelurile sau legumele crude, pot fi transformate cu usurinta in sandvisuri, salate sau quiche-uri. Amesteca branzeturile cu oua si smantana pentru o tarta sarata sau adauga-le intr-o salata cu dressing proaspat.

2. Transforma friptura ramasa

Friptura de pui, porc sau vita poate fi folosita pentru a prepara burrito, tacos sau sandvisuri calde. O alta optiune este sa o toci si sa o adaugi intr-o tocanita sau intr-o supa consistenta, perfecta pentru zilele reci de ianuarie.

3. Refoloseste garniturile

Cartofii copti sau piureul pot deveni baza pentru chiftelute de cartofi sau gnocchi. Legumele sote pot fi incorporate intr-un risotto sau intr-un amestec pentru omleta.

4. Refoloseste deserturile

Daca ti-au ramas prajituri sau cozonac, le poti transforma in budinci delicioase. Taie deserturile in bucati mici, inmoaie-le in lapte si oua, apoi coace-le intr-o tava pentru un desert reinventat.

 

 

5. Creeaza cocktailuri noi

Resturile de bauturi alcoolice si non-alcoolice pot fi folosite pentru a crea cocktailuri originale. Combina sampania ramasa cu suc de portocale pentru un mimosa sau amesteca vinul cu fructe proaspete pentru o sangria.

6. Congelare pentru mai tarziu

Daca nu ai chef sa gatesti imediat, multe dintre resturile de mancare pot fi congelate. Ambaleaza-le in pungi etanse si eticheteaza-le pentru a le folosi in saptamanile urmatoare.

7. Doneaza sau ofera prietenilor

Daca ai prea multe resturi si stii ca nu le vei consuma, ia in considerare sa le oferi prietenilor, familiei sau chiar vecinilor. De asemenea, unele organizatii caritabile accepta mancare in stare buna pentru a o distribui celor in nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului