Sfaturi culinare

# mancare post #dulciuri post #mancare gatita #retete post

Ce mancam in post? 40 de retete pentru tine

Mai mult de jumatate dintre romani (61,34%) declara ca obisnuiesc sa posteasca. O proportie covarsitoare a romanilor care postesc prefera mancarea gatita acasa (peste 75%). 

Principalele surse de inspirație pentru rețetele de post sunt, aproape în egală măsură, cele transmise din familie (30,17%) și rețetele online (31,56%). Peste un sfert dintre respondenți (25,66%) declară că folosesc adesea rețete din propria imaginație atunci când gătesc de post. Acestea sunt rezultatele unui studiu iVox.ro realizat la cererea Unisol, în perioada 18–23 martie.

Majoritatea (75,71%) preferă mâncarea gătită în casă, și anume rețete tradiționale precum iahnia de fasole (23,2%), sarmalele de post (14,75%) și ciorba de legume (12,32%), alături de zacuscă (10,84%) și salată de vinete (10,02%).

Aproape jumătate dintre respondenți (49,75%) declară că se inspiră din mediul online pentru rețetele de deserturi de post, iar 20,17% dintre aceștia folosesc mai ales rețete de deserturi moștenite din familie, în timp ce 13,41% se bazează pe propria imaginație pentru deserturile de post.

Unisol a reunit cu aceasta ocazie 40 de retete de post propuse de fanii de pe Facebook ai companiei. Volumul va fi disponibil online pe www.bucatarulunisol.ro. “Indiferent că postesc sau nu, ne-am dorit să oferim românilor o nouă sursă de rețete tradiționale, gustoase și sănătoase, testate și îmbunătățite chiar de către consumatorii noștri”, a adăugat Irina Oprea, Senior Brand Manager Bunge Prio România și Bulgaria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete