Mai mult de jumatate dintre romani (61,34%) declara ca obisnuiesc sa posteasca. O proportie covarsitoare a romanilor care postesc prefera mancarea gatita acasa (peste 75%).
Principalele surse de inspirație pentru rețetele de post sunt, aproape în egală măsură, cele transmise din familie (30,17%) și rețetele online (31,56%). Peste un sfert dintre respondenți (25,66%) declară că folosesc adesea rețete din propria imaginație atunci când gătesc de post. Acestea sunt rezultatele unui studiu iVox.ro realizat la cererea Unisol, în perioada 18–23 martie.
Majoritatea (75,71%) preferă mâncarea gătită în casă, și anume rețete tradiționale precum iahnia de fasole (23,2%), sarmalele de post (14,75%) și ciorba de legume (12,32%), alături de zacuscă (10,84%) și salată de vinete (10,02%).
Aproape jumătate dintre respondenți (49,75%) declară că se inspiră din mediul online pentru rețetele de deserturi de post, iar 20,17% dintre aceștia folosesc mai ales rețete de deserturi moștenite din familie, în timp ce 13,41% se bazează pe propria imaginație pentru deserturile de post.
Unisol a reunit cu aceasta ocazie 40 de retete de post propuse de fanii de pe Facebook ai companiei. Volumul va fi disponibil online pe www.bucatarulunisol.ro. “Indiferent că postesc sau nu, ne-am dorit să oferim românilor o nouă sursă de rețete tradiționale, gustoase și sănătoase, testate și îmbunătățite chiar de către consumatorii noștri”, a adăugat Irina Oprea, Senior Brand Manager Bunge Prio România și Bulgaria.