INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sfaturi culinare

#foi de nori #nori #alege #sushi

Ce este Nori? De unde provine folia folosita pentru a prepara sushi

Cel mai des recunoscuta ca folia care inveleste un rulou de sushi, aceasta super-aliment din mare poate fi folosita pentru a imbogati aroma savuroasa in orice reteta. Daca iti place sushi, probabil ca esti deja oarecum familiarizat cu nori ca ingredient. Nori este folia care tine impreuna totul in deliciosul tau rulou de sushi. Traducerea japoneza pentru nori este "muschi de ocean."

 

Nori este un tip de alge comestibile folosit in diverse produse alimentare si retete. Este o alga de culoare verde inchis, produsa traditional in zonele de coasta ale Japoniei si a fost recoltata din ocean de secole. Poti gasi nori folosit in salate, sushi, supe, boluri de orez si alte gustari.

Ce este Nori, de fapt?

Nori este o alga comestibila uscata folosita in bucataria japoneza. Este facuta dintr-o specie de alge rosii din genul Pyropia.

Nori a fost initial consumata ca ingredient umed in prepararea mancarurilor. Pe masura ce a devenit mai utilizata in bucatarie, a aparut necesitatea de a conserva nori pentru perioade mai lungi de timp, asa ca a fost uscata la soare pentru a crea foile subtiri, asemanatoare hartiei, pe care le cunoastem astazi.

Majoritatea varietatilor de nori japonez sunt cultivate in ferme in marea rece, in regiunile Kyushu, Marea Interioara Seto, Tokai, Chiba si Miyagi. Fermierii planteaza semintele in plase la sfarsitul verii pentru a le recolta din toamna pana in primavara.

Ce gust are Nori?

Cauti o gustare care sa fie dulce sau sarata? Nori este ambele!

Cand nori este recoltat din mare, are un profil de gust care este atat dulce, cat si sarat. Aceasta aroma intensa de umami provine din acidul inozinic, acidul glutamic si acidul guanilic prezente in algele marine.

Unele sortimente de nori sunt ambalate ca un singur ingredient si au o prezenta usoara atunci cand sunt folosite in retete si preparate culinare. Multe optiuni de nori preambalat sunt disponibile cu ingrediente suplimentare precum sos de soia si alte condimente. Condimentele adaugate pot conferi un gust prajit sau picant nori-ului, facandu-l un ingredient versatil, perfect pentru a oferi profunzime de aroma retetelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare