In general, daca iti doresti sa faci niste oua fierte moi, acestea trebuie sa stea in apa care fierbe timp de 4-6 minute. In cazul in care vrei ca ouale sa fie tari, e nevoie sa fie lasate la fiert timp de 10 minute.
Trucuri pentru a fierbe ouale fara sa se sparga
Mai intai de toate lasa-le sa se incalzeasca. Scoate-le din frigider cu doua, trei ore inainte de a le fierbe pentru a ajunge la temperatura camerei.
Nu le pune direct in apa fierbinte! Acest lucru duce inevitabil la spargerea lor. Aseaza ouale in oala in care urmeaza sa le fierbi, apoi acopera-le cu apa rece si pune pe aragaz la fiert.
Lasa sa fiarba timp de 10 minute. Nu le lasa mai mult de atat deoarece se vor crapa.
Clateste-le apoi cu apa rece. Imediat dupa ce s-au fiert clateste ouale in apa rece. Le poti lasa in apa rece pana cand se racesc de tot.
Cat timp si cum se fierb ouale de Paste in mod corect
Conform indicatiilor de mai sus, pentru ouale de gaina este ideal un timp de 10 minute de fierbere. Ouale de prepelita, fiind mai mici, se pun in apa, iar dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa 3-4 minute. Cele de rata se fierb timp de 9-10 minute pentru a fi tari. Cele de gasca se fierb intre 13 si 15 minute.