Sfaturi culinare

#cum se fierb ouale corect #oua de paaste #fierbere oua

Cat timp si cum se fierb ouale de Paste in mod corect. Doar asa nu se vor sparge

Ouale pentru Paste trebuie fierte suficient de mult timp pentru a fi tari, insa nu atat de mult incat sa se crape coaja. Vei afla de mai jos cat timp trebuie sa le lasi la fiert. Este foarte important sa stai cu ochii pe ceas atunci cand le fierbi.

 

In general, daca iti doresti sa faci niste oua fierte moi, acestea trebuie sa stea in apa care fierbe timp de 4-6 minute. In cazul in care vrei ca ouale sa fie tari, e nevoie sa fie lasate la fiert timp de 10 minute.

Trucuri pentru a fierbe ouale fara sa se sparga

Mai intai de toate lasa-le sa se incalzeasca. Scoate-le din frigider cu doua, trei ore inainte de a le fierbe pentru a ajunge la temperatura camerei.

Nu le pune direct in apa fierbinte! Acest lucru duce inevitabil la spargerea lor. Aseaza ouale in oala in care urmeaza sa le fierbi, apoi acopera-le cu apa rece si pune pe aragaz la fiert.

Lasa sa fiarba timp de 10 minute. Nu le lasa mai mult de atat deoarece se vor crapa.

Clateste-le apoi cu apa rece. Imediat dupa ce s-au fiert clateste ouale in apa rece. Le poti lasa in apa rece pana cand se racesc de tot.

Cat timp si cum se fierb ouale de Paste in mod corect

Conform indicatiilor de mai sus, pentru ouale de gaina este ideal un timp de 10 minute de fierbere. Ouale de prepelita, fiind mai mici, se pun in apa, iar dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa 3-4 minute. Cele de rata se fierb timp de 9-10 minute pentru a fi tari. Cele de gasca se fierb intre 13 si 15 minute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare