Sfaturi culinare

# cat se fierbe porumbul # cat fierbe porumbul #porumb fiert

Cat timp se fierbe un porumb. Care este procedura corecta

Porumbul fiert este vedeta sezonului. Insa, cu toate acestea, fierberea porumbului nu este atat de simpla precum pare. Pentru a te bucura de un porumb delicios est eimportant sa stii cat timp trebuie sa fiarba acesta si cum sa setezi flacara.

Trucuri pentru pregatirea porumbului pentru fiert

Nu doar timpul de fierbere este esential, ci si modul in care este pregatit. Porumbul se curata bine de matase si se spala cu apa din abundenta.

Se pastreaza cele mai frumoase si proaspete frunze si se pun la fiert impreuna cu porumbul. Se pune in strat generos de funze la baza oalei, pentru ca porumbul sa nu se prinda. Peste se asaza stiuletii de porumb si se acopera totul cu apa, fara a adauga si sare. Daca porumbul se ridica la suprafata se pune o farfurie grea peste. Apa trebuie sa fie la 3 cm deasupra porumbului.

Cat se fierbe porumbul

Acum, ca porumbul este pregatit pentru fiert, este important sa stii cum se fierbe acesta in mod corect. Este gresit sa lasi porumbul pe foc, la orice temperatura si sa pleci pentru mult timp de langa el.

Pentru inceput, pana cand incepe sa coloteasca se da focul la maxim. Dupa ce a inceput sa clocoteasca se lasa timp de un minut si se da focul la mediu spre mic. Se continua fierberea in acest mod pentru inca 30- 40 de minute, timp in care se acopera oala cu un capac. 

Cand este gata, se lasa sa se raceasca in oala in care a fiert pana ajunge la temperatura camerei si se depoziteaza apoi la frigider. Poate fi tinut astfel timp de trei zile.   

Atentie la consumul de porumb

Desi porubul fiert este delicios, este important sa acorzi atentie consumului de porumb. Consumat in exces, poate avea consecinte asupra sanatatii, avertizeaza medicii. 

„Recomandarile internationale in materie de nutritie pentru un adult cu o greutate normala prevad consumul a 6-8 portii de fainoase, leguminoase si cereale pe zi. Asta ar insemna ca dimineata si la pranz ar putea consuma cate 160 gr de mamaliguta pripita, la gustarea de dupa-amiaza porumb fiert boabe 100 grame, iar seara ar putea pune intr-o salata 50 grame de porumb fiert, si astfel se cumuleaza cele 7 portii de cereale pe zi. Dar asta inseamna ca nu mai este loc de paine, cartofi, orez, paste si alte surse de fainoase in acea zi!", a declarat medicul de familie Radu Bulumac, potrivit Kfetele.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare