Calitatea oualor scade insa cu timpul. Spatiul de aer creste intr-un ou, iar galbenusul si albul devin mai subtiri si mai putin elastice. In cele din urma, poate pur si simplu sa se usuce in loc sa se strice. In ciuda acestor schimbari, un ou poate ramane perfect sigur de mancat mult timp.
De unde este recomandat sa cumperi oua si ce detalii trebuie sa urmaresti
Cumparati oua numai daca sunt vandute de la frigider sau cutie frigorifica.
Deschideti cutia si asigurati-va ca ouale sunt curate si cojile nu sunt crapate.
A se pastra cu promptitudine intr-un frigider curat, la o temperatura de 4° C sau mai mica. Folositi un termometru de frigider pentru a verifica.
Pastrati ouale in cutia originala si folositi-le in termen de 3 saptamani pentru cea mai buna calitate.
Depozitarea corecta a oualor poate afecta atat calitatea, cat si siguranta:
Utilizati oua fierte (in coaja sau decojite) in decurs de o saptamana dupa gatit.
Utilizati oua congelate in decurs de 1 an. Ouale nu trebuie congelate in coji. Pentru a congela oua intregi, bateti galbenusurile si albusurile impreuna. Albusurile de oua pot fi, de asemenea, congelate singure.
Puneti la frigider resturile de oua fierte si utilizati in termen de 3 pana la 4 zile. Cand puneti la frigider o cantitate mare de resturi fierbinti care contin oua, impartiti-l in mai multe recipiente putin adanci, astfel incat sa se raceasca rapid.